Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. siječnja 2017.

Pan parket, dokaz kako se i iz male sredine može uspjeti na svjetskoj sceni: Izrađuju 350 vrsta troslojnog parketa, izvoze 90 posto proizvodnje, zapošljavaju 130 djelatnika

U proizvodnom pogonu Pan parketa radi se punom parom. Iako je direktor i vlasnik, Danijel Smiljanić, ovih dana u Njemačkoj na sajmu u Münchenu, gdje ugovara nove poslove, Damir Kelava, direktor organizacije rada, nadzire proces rada u jednoj od najboljih županijskih tvrtki.

Pan parket je lider u proizvodnji troslojnog parketa, lakiranog i uljanog, kojeg proizvode u 350 vrsta, i ako u budućnosti budete koračali po troslojnom parketu u New Yorku, Londonu, Berlinu ili Tokyu, možda hodate, baš po slavonskom hrastu nastalom u pogonu u Orahovici. Jer, Pan parket koji dolazi iz Čačinaca, čak 90 posto proizvodnje izvozi diljem svijeta.
Sirovinu nabavljaju od Hrvatskih šuma, a zapošljavaju 130 djelatnika. Svake godine investiraju, kako bi opstali na tržištu, kako bi bili konkurentni tvrtkama diljem svijeta. A to, prema riječima Damira Kelave nije lak posao. Samo su prošle godine investirali oko 9 milijuna kuna u nove i modernije tehnologije, iako će podcrtati kako je najvažniji „kotačić“ u cijeloj priči – zadovoljni djelatnik.

– Naša konkurencija dolazi iz cijelog svijeta. No, opstali smo i rasli sve ove godine, jer imamo kvalitetan proizvod, jer poštujemo dogovorene rokove isporuke i jer poštujemo partnerske odnose s našim klijentima. Osim toga, svu našu dobit reinvestiramo – podcrtao je Kelava.

Pan parket je sjajan primjer kako uspješna tvrtka, i za europske i svjetske prilike, s proizvodima od slavonskog hrasta, može biti uspješna u jednoj malenoj sredini. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button