Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. prosinca 2015.

FOTO: 15 najvažnijih događaja i projekata Virovitičko-podravske županije u 2015. godini.

Donosimo vam pregled 15 najvažnijih događaja i projekata u 2015. godini koje smo zabilježili okom kamere. Više o svakom događaju/projektu možete pronaći u arhivu vijesti službene Internet stranice Virovitičko-podravske županije na adresi www.vpz.hr/kategorija/vijesti. Napominjemo kako je ovo samo dio odnosno presjek važnijih događaja/projekata na kojima smo i sami sudjelovali te je moguće da nisu svi nabrojani i kronološki poredani. Uz svaki naslov je i link (poveznica) na tekst u arhivu.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović otvorila jubilarni 20. sajam Viroexpo

Sajam, koji je održan od 27. veljače do 1. ožujka, je i ove godine okupio preko 700 izlagača iz 26 zemalja svijeta, a posjetilo ga je čak 26.700 posjetitelja. (link)

img_2028

Vježba zaštite i spašavanja „Križnica 2015.“

Virovitičko-podravska županija je, u sklopu EU projekta ACHELOUS, organizirala vježbu zaštite i spašavanja pod nazivom „Križnica 2015“. Županija sudjeluje u projektu uz još 8 partnera iz 6 zemalja, a „Križnica 2015“ proglašena je najbolje organiziranom vježbom. (link)

U Virovitici započeli radovi na izgradnji Panonskog drvnog centra kompetencija

Panonski drvni centar kompetencija je prvi najveći projekt u RH sufinanciran iz Strukturnih fondova EU, iz Operativnog programa Reginalna konkurentnosti 2007-2013. Projekt, koji je vrijedan 45 milijuna kuna, predstavlja uspješan primjer suradnje znanstvenika, lokalne zajednice i industrije. (link)

pdck

1. županijska biciklijada “Na dva kotača Podravinom i Slavonijom, Virovitičko-podravskom županijom”

Biciklijada je okupila više od 200 sudionika iz Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, održana je 30. kolovoza. Posebnost ove biciklijade bilo je spajanje cijele Virovitičko-podravske županije kroz četiri biciklističke rute. (link)

biciklijada-vpz

13. natjecanje u oranju i 4. državno natjecanje u oranju konjskim zapregama RH u Suhopolju

Virovitičko-podravska županija je ove godine, po drugi puta nakon 2010., bila domaćin državnom natjecanju u oranju. Natjecanje je održano u Borovi kraj Suhopolja, a u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije. (link)

oraci

Visoka škola Virovitica dobila dopusnicu za izvođenje specijalističkog diplomskog stručnog studija menadžmenta

Smjerovi koji se izvode u sklopu spacijalističkog diplomskog stručnog studija su Destinacijski menadžment i Menadžment malih i srednjih poduzeća. Time je studentima na Visokoj školi Virovitica omogućen nastavak studiranja na diplomskoj razini, odnosno na 4. i 5. godini studija. (link)

vsmti

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović nazočila svečanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije

Povodom Dana Virovitičko-podravske županije, 3. rujna, u Kazalištu Virovitica održana je svečana sjednica Županijske skupštine. U okviru sjednice zaslužnim su građanima, institucijama i udrugama župan Tomislav Tolušić i predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin dodijelili javna priznanja. (link)

svecana sjednica vpz

Položen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Područne škole Bušetina

Virovitičko-podravska županija i dalje nastavlja s ulaganjem u obrazovanje i brigom za njene najmlađe stanovnike pa će tako i mališani Područne škole Bušetina dobiti novu školsku zgradu. Temeljni kamen za izgradnju nove školske zgrade položen je 7. rujna, a investicija je vrijedna 5 milijuna kuna. (link)

busetina

Otvorena nova zgrada Područne škole u Gornjem Miholjcu

Nova škola ima 250 četvornih metara, dvije moderne učionice, polivalentni hol, zbornicu, sanitarni čvor za djecu, odrasle i osobe s invaliditetom, a bit će opremljena i suvremenom informatičkom opremom. Izgradnju škole financirali su Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. (link)

gg_watermarked_5bcb064572ac1c613ad6dd566359c7d7_RB_80

Započela gradnja nove ambulante u Zdencima

Virovitičko-podravska županija ovom investicijom nastavlja s ulaganjem u podizanje zdravstvenih standarda te kvalitete života lokalnog stanovništva. Ambulanta u Zdencima bit će prva u nizu novosagrađena ambulanta na području županije nakon Domovinskog rata. (link)

zdenci

Uskoro nove ambulante opće i dentalne medicine u Novoj Bukovici

Općina Nova Bukovica je prije više od dvije godine ostala bez ambulante opće medicine te su stoga pacijenti bili primorani ići u ambulante u Mikleušu ili Slatini. Zahvaljujući inicijativi virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića i načelnika Općine Nova Bukovica Željka Vencla, stanovnicima Nove Bukovice te će jedna od osnovnih usluga ponovno biti na dohvat ruke.(link)

n-bukovica

Otvorena Sunčana elektrana u Medincima vrijedna 6,6 milijuna kuna

Virovitičko-podravska županija je izgradnjom Sunčane elektrane u Medincima, prigradskom naselju nedaleko od Slatine, razvila jedinstveni model kojim će spojiti korištenje obnovljivih izvora energije u sinergiji s poljoprivrednom proizvodnjom kao primjer dobre prakse i temelj daljnjeg razvoja. Radovi su sredinom listopada uspješno privedeni kraju te je Sunčana elektrana, projektirane snage 500 kW, puštena u pogon. (link)

petric

PP Papuk uvršten na listu vrijednih UNESCO lokaliteta

Od 17. studenog Republika Hrvatska se može pohvaliti još jednom prirodnom ljepotom koja se nalazi pod UNESCO-vom zaštitom. Naime, Park prirode Papuk je zbog iznimne geološke baštine gora Papuka i Krndije prvi, i zasad jedini, geopark u RH pod zaštitom UNESCO-a. (link)

6_ruzica_jesen-3

Virovitičko-podravskoj županiji za sufinanciranje odobren projekt inovativnih solarnih sušnica za duhan

Riječ je o Programu neposrednog sufinanciranja ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije kod proizvođača duhana na postrojenjima za sušenje duhana. Investicija ugradnje 200 solarnih sušnica za duhan, vrijedna 6 milijuna kuna, usmjerena je ka povećanju konkurentnosti duhanskih proizvođača, ali i poticanju istih da za sušenje duhana više ne koriste plin ili lož-ulje nego obnovljive izvore energije. (link)

solarne susnice

VPŽ ulaže 45 milijuna kuna u energetsku učinkovitost odgojno-obrazovnih institucija

Županija u skladu sa sve snažnijim naglaskom na održivi razvoj, zaštitu okoliša i korištenje obnovljivih izvora energije nastavlja ulaganje u odgojno – obrazovne institucije i u energetsku učinkovitost. Odobreni projekti za osnovne i srednje škole uključuju instalaciju fotonaponskog solarnog sustava na krovove škola te poboljšanje energetske učinkovitosti zgrada (obnova fasada, zamjena rasvjetnih tijela, zamjena stolarije, obnova krovišta…)

skole

Skip to content