Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. listopada 2015.

Ksenija Dugaja i Anita Cvetinčanin predstavile Virovitičko-podravsku županiju na 16. izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu


U povodu obilježavanja Međunarodnog dana seoske žene u subotu, 10. listopada, u općini Velika u Požeško-slavonskoj županiji, održan je 16. izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

Žene s ruralnih područja su vrijedne, uporne i snalažljive, no njihov položaj je i dalje marginaliziran, odnosno, njihova uloga u društvu nije dovoljno cijenjena i priznata. Cilj ovog projekta je skretanje pozornosti društva na njihov izniman doprinos održavanju i oživljavanju ruralnih područja, kao i ulogu u afirmaciji i podizanju kvalitete života na hrvatskom selu.

Na izboru su se predstavile 23 kandidatkinje iz 12 hrvatskih županija, a o rezultatima je odlučio povjerenstvo u čijem je sastavu bila i predsjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin.

Pobjednička titula pripala je Mariji Ribičić iz Grabarja, Požeško-slavonska županija, prva pratilja je Božica Miskrić iz Čajkovaca, a druga pratilja Martina Medvidović iz Sikirevaca, obje iz Brodsko-posavske županije.

Ovim putem na sudjelovanju zahvaljujemo Kseniji Dugaji i Aniti Cvetinčanin iz Čađavice koje su na izboru predstavile svoju općinu i Virovitičko-podravsku županiju. Podsjetimo, Anita i Ksenija proglašene su najuzornijim seoskim ženama Virovitičko-podravske županije u sklopu održavanja sajma Agroexpo 2015. u Virovitici. (www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”97256″]

Share Button