Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. srpnja 2015.

Održan sastanak u okviru Twinning Light projekta „Mehanizmi prekogranične suradnje u EURES-u“

Hrvatski zavod za zapošljavanje je 2. lipnja 2015. započeo provedbu Twinning Light projekta „Mehanizmi prekogranične suradnje u EURES-u“ u suradnji s partnerima iz Mađarske – Ministarstvom nacionalne ekonomije.

Cilj je projekta jačanje prekogranične mobilnosti i slobodnog kretanja radne snage u Europi, a svrha mu je podržati HZZ u razvoju i provedbi prekograničnih EURES aktivnosti te promovirati prekograničnu mobilnost i suradnju.

Projektom se nastoje postići sljedeći rezultati:

  • unaprjeđenje aktivnosti prekogranične mobilnosti i mehanizama prekogranične suradnje na regionalnom nivou;
  • jačanje kapaciteta Zavoda za prekograničnu EURES suradnju te pružanje kvalitetnih usluga vezanih uz prekograničnu mobilnost;
  • informiranje postojećih i budućih prekograničnih radnika te poslodavaca u prekograničnim regijama o mogućnostima, načinima i uvjetima za prekograničnu mobilnost.

 U okviru aktivnosti 1. veljače, planiran je današnji posjet Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Virovitica, kako bi se steklo uvid u trendove, obujam, tijek i smjer mobilnosti, zahvaćene sektore te kapacitete HZZ-a koji su usmjereni tim pitanjima.Na sastanku su bili prisutni stručnjaci iz Ministarstva gospodarstva Republike MađarskeZoltánFriss, Andrea Kocsis, LászlóKövi i Krisztian Rusko, stručna voditeljica projekta Ivanka Zlatec, dionici sa lokalnog tržišta rada, i to: ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric sa stručnim suradnicama Majom Uremović i Marijanom Stranjak te Andrea Poslek iz Hrvatske gospodarske komore. Uz vanjske goste, sastanku su prisustvovali i zaposlenici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područnog ureda Virovitica Ivan Baborski, Blaženka Bajan, Aleksandra Kraljek-Petrinović i Suzana Štimac. (www.hzz.hr)

[g-gallery gid=”90111″]

Share Button