Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. ožujka 2015.

Radni sastanak predstavnika Virovitičko-podravske županije s LAG-ovima vezano za mjere ruralnog razvoja

Radni sastanak Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije s LAG-ovima s područja županije održan je u utorak, 10. ožujka u županijskoj maloj vijećnici.

Na sastanku je bilo riječi o kriterijima prihvatljivosti te bodovanju prijava za podmjere ruralnog razvoja 4.1. i 4.2. ali isto tako i pripremama LAG-ova, zajedno s općinama i gardovima, za mjeru 7 - Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima te mjeru 9 – Uspostavljanje skupina i organizacija proizvođača.

LAG VIP, Marinianis i Papuk ukupno pripremaju 15-ak prijava poljoprivrednih gospodarstava za navedene natječaje. Većinu projekata lokalne akcijske grupe kompletiraju sa svojim kapacitetima, dok nekoliko projekata pripremaju u suradnji s Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije - VIDRA-om.

Trenutno se od strane županijskih i lokalnih službi i institucija; LAG-ova VIP, Marinianis i Papuk, Agencije Grada Virovitice - VTA te Poduzetničkog centara Slatina, na čelu s Razvojnom agencijom VIDRA, priprema preko 80 projekata s ulaganjima vezanim za podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i modernizaciju prerađivačko- prehrambenih pogona u okviru gore navedenih natječaja, što našu županiju svrstava u vodeće po kapacitetima za ruralni razvoj.

Natječaj za podmjere 4.1. i 4.2. otvoren je do 10. travnja. (www.vpz.hr)

[g-gallery gid="79975" random="0" watermark="0"]

Skip to content