Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. ožujka 2016.

Treća sjednica Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije i predstavljanje rezultata Istraživanja o potrebama i problemima mladih 690savjetmladih U petak, 11. ožujka, u sali za sastanke Virovitičko-podravske županije održana je 3. sjednica Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije na kojoj je jednoglasno usvojeno Izvješće o radu Savjeta mladih za 2015. godinu. Predsjednica Savjeta mladih Sanja Sabolić predstavila je rezultate istraživanja o potrebama i problemima mladih u Virovitičko-podravskoj županiji koje je provedeno u razdoblju od 3. do 10 veljače 2016. godine. On-line anketu je ispunio veliki broj od 604 ispitanika – mladih osoba od 15 do 29 godina koje žive na području Virovitičko-podravske županije. Istraživanjem su pokrivena različita područja koja su od interesa za mlade: zapošljavanje, stanovanje, akademska mobilnost, slobodno vrijeme, obrazovanje te aktivnost mladih. Mladi su svojim odgovorima na 29 postavljenih pitanja izrazili svoje mišljenje o važnim temama te tako napravili prvi i važan korak kako bi se njihov glas čuo. Svrha istraživanja je dobivanje informacija o problemima i preferencijama mladih u Virovitičko-podravskoj županiji kako bi djelovanje Savjeta bilo prilagođeno stvarnim potrebama mladih, a koje će Savjet mladih koristiti u planiranju svojih aktivnosti i izradi mjera u Programu za mlade Virovitičko-podravske županije. Rezultate istraživanja možete preuzeti OVDJE.  

4. veljače 2016.

Imate 15 do 29 godina? Ispunite anketu Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije i izrazite svoje probleme i očekivanja

Mladi su danas neizostavan segment društva koji svojim znanjem i kreativnošću mogu doprinijeti njegovom razvoju te je iznimno važno čuti njihov glas. U cilju promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih u Virovitičko-podravskoj županiji, kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine djeluje Savjet mladih VPŽ.

Njihov program rada usmjeren je u prvom redu na činjenicu da su mladi važan dio društva te polazi od toga da ta skupina ima svoje specifične potrebe, probleme, očekivanja, ambicije i zahtjeve. Županijski savjet mladih aktivnostima koje provodi nastoji stoga stimulirati društvenu integraciju mladih u Županiji.

Ispunjavanjem sljedeće ankete pomoći ćete im u otkrivanju problema koji su najviše prisutni u vašoj okolini te ujedno izraziti svoje želje i potrebe. Ispunjavanje ankete je anonimno i traje nekoliko minuta, a mogu ju ispuniti svi pripadnici dobne skupine od 15 do 29 godina.

Podsjetimo, o aktivnostima Savjeta mladih možete se informirati putem Facebook stranice, gdje ćete ujedno naći i korisne preporuke o edukacijskim programima namijenjenim informiranju i obrazovanju mladih te općenito aktualnostima vezanima uz ovu dobnu skupinu.

1. rujna. 2015.

Predstavljen vizualni identitet Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije

Predstavljanje vizualnog identiteta Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije održano je u utorak, 1. rujna u maloj županijskoj vijećnici u Virovitici.

Predstavljanju vizualnog identiteta, kojeg je izradila i sponzorirala tvrtka Plava tvornica iz Virovitice, prisustvovali su članovi i zamjenici članova županijskog Savjeta mladih.

Prisutne je pozdravila predsjednica Sanja Sabolić naglasivši pritom značaj vizualnog identiteta u daljnjem radu i aktivnostima Savjeta mladih. Kreativni direktor Plave tvornice, Matej Sudar, održao je prezentaciju na kojoj je predstavio načine na koje se može aplicirati logo.

Na samom kraju prezentacije članovi su izrazili zadovoljstvo ponuđenim vizualnim rješenjem koje će ubuduće primjenjivati u svom radu.

31. srpnja 2015. Otvorene su prijave za sudjelovanje na Ljetnoj akademiji članova savjeta mladih

U zajedničkoj organizaciji Udruge za mlade Alfa Albona, Udruge gradova, Zaklade Friedrich Ebert te Grada Labina, pozivaju se članovi lokalnih savjeta mladih na sudjelovanje u ljetnoj akademiji u svrhu usavršavanja znanja u području strukturiranog dijaloga i zakonskog okvira za savjete mladih. Ljetna akademija se odvija u četiri ciklusa tijekom kolovoza i rujna: 20.-23.VIII, 24.-27.VIII, 29.VIII-1.IX., te 3.-6.IX.2015.

Na svakom ciklusu slobodno je 20 mjesta za sudionike Akademije. Zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva socijalne politike i mladih, cijena participacije iznosi 400 kn po sudioniku i uključuje troškove smještaja u kampu, prehrane, radnih materijala te kprištenja sportskih rekvizita i društvenih igara.

Prijave su otvorene do 15. kolovoza na web stranicama Alfa Albone. (www.udruga-gradova.hr)

9. lipnja 2015. Rezultati izbora za članove Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije

Na temelju članka 11. Zakona o savjetima mladih (NN RH br. 41/14) i članka 8. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije (Službeni glasnik Virovitičko-podravske županije br. 4/14) objavljuju se rezultati izbora za članove Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije.

Izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih obavila je Županijska skupština na sjednici održanoj 3. lipnja 2015. godine između 35 kandidata tajnim glasovanjem.

Glasovanju je pristupilo 28 vijećnika.

Rezultate možete preuzeti OVDJE.

22. travnja 2015. Izvješće o provjeri formalnih uvjeta prijavljenih kandidata za Savjet mladih Virovitičko-podravske županije i utvrđivanju popisa formalnih kandidatura

Temeljem članka 5. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije („Službeni glasnik „Virovitičko-podravske županije br. 4/14.) Odbor za izbor i imenovanja na 6. sjednici održanoj 22. travnja 2015. godine utvrdio je

I Z V J E Š Ć E o provjeri formalnih uvjeta prijavljenih kandidata za Savjet mladih Virovitičko-podravske županije i utvrđivanju popisa formalnih kandidatura

Odbor za izbor i imenovanje Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije utvrđuje da je u roku određenim Javnim pozivom za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta savjeta mladih Virovitičko-podravske županije prispjelo 11 valjanih kandidatura ovlaštenih predlagača sa ukupno 35 predloženih kandidata i 35 predloženih zamjenika kandidata za članove Savjeta.

Izvješće možete preuzeti OVDJE.

12. ožujka 2015. JAVNI POZIV za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije

Na temelju članka 9. stavka 2. i članka 10. stavka 2. Zakona o savjetima mladih („Narodne novine“, broj 41/14.) i članka 3.. Odluke o osnivanju Županijskog savjeta mladih Virovitičko-podravske županije („Službeni glasnik Virovitičko-podravske županije br. 4/14,) Odbor za izbor i imenovanja Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije objavljuje

JAVNI POZIV

za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Virovitičko-podravske  županije

Javni poziv možete preuzeti OVDJE.

Skip to content