Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

Obnašateljica dužnosti župana:

Sanja Bošnjak (HDZ)

Rođena je 10. veljače 1968. u Orahovici. Živi u Slatini sa suprugom i dvjema kćerima. Odrasla je i školovala se u Zdencima i Osijeku, gdje je nakon srednje škole za inokorespondenta u CUO „Braća Ribar“ 1991. godine diplomirala Međunarodnu razmjenu i tržište na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Na istom je fakultetu 2009. godine završila specijalistički poslijediplomski studij Upravljanje ekonomskim razvojem i stekla sveučilišni naslov univ. spec. oec. Nakon višegodišnjeg rada u komercijalnoj službi PP Orahovica, 1995. godine zapošljava se kao referentica uvoza u tvrtki Gaj Slatina gdje postepeno napreduje do šefice nabavne službe i komercijalne direktorice Gaja Voćin.

Početkom 2003. godine dolazi na radno mjesto prve pročelnice za gospodarstvo u Virovitičko-podravskoj županiji i počinje se baviti razvojem poduzetništva. Od tada radi na različitim radnim mjestima vezanim uz gospodarski razvoj i EU fondove. Aktivno govori engleski, a dobro poznaje i njemački jezik.

Od 2005. godine intenzivno se usavršava na području poduzetništva, strateškog planiranja i fondova Europske unije. Na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici kao vanjska suradnica predaje Makroekonomiju.

Od 2008. godine pa sve do lokalnih izbora u svibnju 2013. radila je kao ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA, koju je 2011. godine Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva proglasilo za najuspješniju razvojnu agenciju u Republici Hrvatskoj.

Na izbore u svibnju 2013. godine dolazi u timu HDZ te od tada obnaša dužnost zamjenice župana Virovitičko-podravske županije. Zadužena je za sektor poduzetništva te regionalni razvoj i fondove EU. Volontira u Društvu “Naša djeca” Slatina.

Zamjenici župana:

Zdravko Dijaković (HSS)

Rođen je 7. ožujka 1960. godine u Otrovancu. Živi u Pitomači sa suprugom Marijanom i sinovima Danijelom i Domagojem. Srednju i Višu poljoprivrednu školu završio je u Križevcima. Nakon završetka školovanja zapošljava se u Poljoprivrednoj zadruzi Kalinovac gdje radi kao voditelj sektora proizvodnje, voditelj radne jedinice Poljoprivredna zadruga Podravske Sesvete i na niz drugih zahtjevnih radnih mjesta unutar poljoprivredne zadruge i tadašnjeg ustrojstva poljoprivrednih zadruga pod nazivom SOUR Agropodravina.

Nakon odlaska iz poljoprivredne zadruge zapošljava se u tvrtki HINS Novi Sad kao direktor predstavništva za sjeverozapadnu Hrvatsku i Slavoniju. Godine 1990. osniva obiteljski obrt i zapošljava 20 djelatnika. Obrt uspješno posluje i danas, a zapošljava oko 30 djelatnika. Od 1990. godine aktivno se uključuje u političko djelovanje i početke stvaranja hrvatske države. Kao pripadnik jedinica civilne zaštite, a zatim i dragovoljac Domovinskog rata te nositelj dviju spomenica iz 1991. i 1995. daje svoj doprinos u obrani Hrvatske. Godine 1992. postaje član HSS-a, a nakon prvih izbora član Općinskog poglavarstva Pitomače. Godine 1997. postaje vijećnik Županijske skupštine, predsjednik Općinske organizacije HSS-a i član predsjedništva HSS-a na nacionalnoj razini..

Od 2000. do 2007. godine obnašao je dužnost načelnika općine Pitomača. Za zamjenika župana Virovitičko-podravske županije izabran je 2009. u prvom mandatu i ponovno 2013. godine.

 

Igor Pavković (SDSS)

Rođen je 17. veljače 1976. godine u Virovitici, a trenutačno živi u Hum Varošu, općina Voćin, oženjen je, nema djece. Osnovnu školu završio je 1990. godine. Gimnaziju upisuje u Slatini, ali zbog rata 1991. napušta Slatinu i školovanje nastavlja u Zemunu i Vukovaru gdje 1994. završava gimnaziju. Višu poljoprivrednu školu završava u Šapcu 1996. godine. Od 1997. do 2003. radi kao tehnolog ishrane i zamjenik upravitelja govedarske farme u PP Feketić.

Godine 2003. vraća se u Hrvatsku i pokreće malo obiteljsko gospodarstvo u selu Hum Varoš, bavi se obradom zemlje i uzgojem muznih krava.

Politikom se aktivno počeo baviti 2007. godine kada je osnovana Općinska organizacija SDSS-a općine Voćin, a on izabran za njenog predsjednika. Za predsjednika Županijske organizacije SDSS-a izabran je 2010. i tu dužnost obavlja i danas, a uz to je i član Glavnog odbora i Glavne skupštine SDSS-a. Dužnost zamjenika načelnika općine Voćin obnašao je od 2010. do 2013., a za zamjenika virovitičko-podravskog župana izabran je 2013. godine.

Share Button