Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. kolovoza 2022.

Općina Sopje: Naselja Kapinci i Vaška uskoro će dobiti plin


U prostoru Općine Sopje održan je radni sastanak uoči uvođenja u posao izgradnje distribucijskog plinovoda u naseljima Kapinci i Vaška.

Sastanku su nazočili investitori HEP Plina d.o.o. Osijek na čelu sa Željkom Kubatkom, te vlasnik tvrtke izvođača radova Kograd Pitomača Ivan Kostelac sa suradnicima i načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Na početku je goste pozdravio načelnik Berislav Androš.

  • Prvo bih vam poželio dobrodošlicu u našoj Općini Sopje. Interes stanovnika naselja Kapinci i Vaška za priključke na plinovod postoji i vjerujem da će priključaka biti dosta kada se plinovod izgradi. Bilo je dosta upita mještana o tome kada će krenuti izgradnja plinovoda za ta dva naselja, jer već oko tri godine najavljujemo plinofikaciju. Eto, sve što je potrebno za početak radova smo ishodili i radovi mogu početi. Općina Sopje je tu da pomogne izvođaču radova ako dođe do nekih problemu na terenu - istaknuo je načelnik Androš.
Ovom investicijom, vrijednom 2.422.196,00 kuna, povezat će se plinovod od Sopja do Novaka, čime će stanovnici Kapinaca i Vaške dobiti plin, a dužina plinovoda je oko 14 000 metara.
Nakon sastanka, investitori, izvođači radova i načelnik Općine Sopje obišli su ulaz u naselje Novaki gdje je su već počele pripreme za radove koji će početi u ponedjeljak. Rok za izgradnju navedenog plinovoda je osam mjeseci.
(domovina.net, adf; Foto: D. Fišli)
Skip to content