Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. kolovoza 2022.

Šestorica „hrabrih“: Na put od 450 kilometara od Voćina do Knina krenuli su – Tomislav Kolec, Mario Kovač, Mato Bubaš, Pavo Tutenov, Dražen Buketa, Matija Kolar

Na put dug 450 kilometara od Voćina do Knina, u utorak je krenula hrabra sedmeročlana ekspedicija članova biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR (veterani, branitelji, rekreativci). U njoj su šestorica biciklista (Pavo Tutenov, Mato Bubaš, Tomislav Kolec, Mario Kovač, Dražen Buketa, Matija Kolar) , te „logističar“ Martin Bišćan. Ovaj biciklistički maraton, pod nazivom “Oluja od Voćina do Knina”, vozi se u povodu obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO ”Oluja“, a u organizaciji Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Virovitičko-podravske županije.

Maraton je startao iz Voćina, gdje su, nakon zajedničkog polaganja upaljenih lampiona uz spomenik Voćinskoj žrtvi, na put sudionike ovog biciklističkog maratona, ispratili načelnik Općine Voćin Predrag Filić, te predsjednik i potpredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Voćin, Darko Božičković i Ivan Đuzel. U Slatini je bicikliste dočekao slatinski dogradonačelnik i potpredsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić te su zajedno položili upaljene lampione uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.

U Virovitici kod spomen obilježja poginulim hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu ispred PU virovitičko-podravske maratonce su dočekali načelnik Policijske uprave Siniše Knežević, zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon uvodnog obraćanja Mate Bubaša, predsjednika HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije, nazočne je pozdravila i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

  • Drago mi je što u ime Grada Virovitice mogu prisustvovati ovom događaju kojim već po peti puta veterani Domovinskog rata obilježavaju obljetnicu VRO Oluja – naglasila je Vlasta Honjek-Golinac.

Prisutnima se obratio i načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević.

  • Policijska uprava uvijek stoji uz hrvatske branitelje. Ovo je prilika da se sjetimo naših poginulih prijatelja, koji su dali najsvetije što su mogli za Domovinu, svoj život. Ova ekipa, koja ide za Knin prijeći će 450 km, a to nije nimalo lak put po ovakvom vremenu. I naša domovina se stvarala u krvi i znoju, pa je ovo jedan dobar primjer pravog obilježavanja ove obljetnice. Drago mi je što je među vozačima i naš policijski službenik Mario Kovač, koji se priključuje svim sličnim akcijama – u pozdravu je rekao načelnik Knežević.

Zajedno su zapalili lampione ispred spomen obilježja, nakon čega su biciklistički maratonci nastavili put prema Kninu. Biciklisti će u tri dana u tri etape izvoziti 450 kilometara. Prva etapa duga 180 kilometara je Voćin-Petrinja, druga etapa duga 150 je Petrinja-Korenica i treće, zadnja etapa duga 120 kilometara je Korenica-Knin. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Dragutin Fišli, Martin Bišćan, Kristijan Toplak)

Skip to content