Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. kolovoza 2022.

Sigurnije, brže i kvalitetnije preko rijeke Drave: Potpisan ugovor za novu skelu “na Križnici”

Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić potpisao je Ugovor za izgradnju nove skele "na Križnici" vrijedan 6.830.250,00 kuna s PDV-om s isporučiteljima zajednicom ponuditelja Marina studio d.o.o i Obrt studio 360 iz Zagreba. Predmet Ugovora je gradnja i isporuka novog plovila, skele minimalne nosivosti od 30 tona, koja će služiti za prijevoz 50 odraslih putnika, robe i vozila, s jedne na drugu obalu rijeke Drave. Značajni je to dio projekta Izgradnje nove skele Križnica koji uključuje još i nadzor nad gradnjom plovila, projektiranje, reviziju, stručni nadzor i izgradnju čeličnih stupova i užeta na obalama rijeke Drave ukupno vrijedan oko 7,95 mil kn s PDV-om.

Izgradnja nove skele „Križnica“ projekt je koji će omogućiti daljnju sigurniju prometnu komunikaciju između naselja Križnica i ostalih dijelova općine Pitomača u Virovitičko-podravskoj županiji. Osim osiguravanja prometne povezanosti jedan od najznačajnijih elemenata izgradnje nove skele je povećanje sigurnosti putnika i djelatnika koji vrše usluge prijevoza zbog sve većeg prometa i dotrajalosti postojeće skele. Izgradnjom nove skele osigurat će se veća sigurnost plovidbe, ekološki prihvatljiviji prijevoz te veća učinkovitost u radu.

Izvore financiranja predmetnog projekta predstavljaju bespovratna sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti RH 2021.-2026. (72%) te nacionalna sredstva koja uključuju sredstva Javne ustanove Lučke uprave Osijek (13,5%), Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (13%) te sredstva iz lokalnog proračuna Općine Pitomača (1,5%). (www.pitomaca.hr, Fotografije: pitomaca.hr, Ilustracija: Kristijan Toplak)

Skip to content