Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. svibnja 2022.

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine Ličko-senjske županije, nazočilo je izaslanstvo Virovitičko-podravske županije predvođeno županom Igorom Androvićem

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine Ličko-senjske županije koja se održala u gospićkom kinu “Korzo” nazočili su - predsjednik Vlade RH Hrvatske Andrej Plenković, koji je od danas počasni građanin Ličko-senjske županije, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državni tajnici, saborska zastupnica Anta Pocrnić Radošević, predstavnici Ličko-senjske županije, župani hrvatskih županija među kojim je bio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svog zamjenika Marija Klementa, te predsjednika Županijske skupštine VPŽ Dinka Begovića. Na sjednici je između ostalih, nazočio i veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj Vasyl Kyrylycho.

O Projektima i planu daljnjeg razvoja govorili su predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić i župan Ernest Petry. Na svečanoj sjednici uručena su broja priznanja i nagrade, a za počasnog građanina Ličko-senjske županije proglašen je premijer Andrej Plenković koji je u svojem govoru isticao izvrsnu suradnju koju ima sa županom Petryjem. Javno priznanje dodijeljeno je ministru branitelja Tomi Medvedu, kao i mnogim humanitarcima koji su se na djelu iskazali u prihvatu i smještaju ukrajinskih izbjeglica: NP Plitvička jezera, hotelu „Ana“ iz Gospića i restoranima „Maki“ i „Prašina“. Za kulturni doprinos nagrađena ja otočanka Manja Kostelac Gomerčić, za požrtvovnost DVD Sinac i humanost GD Crvenog križa Gospić. „Dobri duh“ Brinja je Vlado Dasović koji je također dobio Javno priznanje. Priznanja za životno djelo dodijeljeno je posthumno Mati Čopu za gospodarske projekte, Marinu Ćaćiću i Josi Starčeviću-Ćeli za doprinos u sportu i Milanu Kranjčeviću za životno djelo. Na koncu svečanosti je zbor čiji su članovi iz Kijeva, Lavova i Harkina otpjevao pjesmu „Slava Ukrajini“! (Facebook, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content