Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. svibnja 2022.

Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica osvojile niz medalja na 25. Državnom prvenstvu u Klinča Selima

Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica sudjelovale su na 25. Državnom prvenstvu mažoretkinja koje se održalo 14. i 15. svibnja u Klinča Selima. Na natjecanju koje je organizirao Hrvatski mažoret savez sudjelovalo je 41 formacija, 34 neformacija i 177 natjecateljica Prvog i Višeg koraka. Naše mažoretkinje predstavile su svoj grad i županiju formacijom juniorki u kategoriji mace (palica), solom i s dva dua te  14 natjecateljica Prvog i Višeg koraka.

Formacija juniorki u kategoriji mace (palica), osvojila je odlično 3. mjesto, brončane medalje i pehar. Solo juniorke mace (palica), Ines Meter osvojila je srebrnu medalju a duo juniorke mace (palica) Martina Barčanac i Ana Svat osvojio je srebrnu medalju, te duo Ana Obžetić i Magdalena Vanjhal brončanu medalju. Sve natjecateljice su se plasirale na Europsko prvenstvo koje se ove godine, od 1. do 4. rujna održava u Zadru.

U kategoriji Prvi i Viši korak naše članice osvojile su 10 zlatnih i 4  srebrne medalje.

Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica ovim putem pozivaju sve djevojke i djevojčice od 3 do 25 godina koje im se žele pridružiti i zaplesati s njima, da dođu na upise utorkom i četvrtkom od 19 sati do 20 sati u dvoranu Katoličke osnovne škole.

(Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica)

Skip to content