Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. svibnja 2022.

Vožnja kanuom, istinski mir i uživanje u čarobnoj prirodi: Donosimo djelić nedjeljne atmosfere s Virovitičkih ribnjaka

Vikend je magično vrijeme kada nas čekaju sve one ugodne aktivnosti koje si poželimo tijekom radnog tjedna, ‘čarobno’ vrijeme koje si obećamo za odlazak u prirodu, na vožnju ili trčanje, u šetnju ili jednostavno – opuštanje. Nerijetko upravo zbog napornog radnog tjedna umjesto u prirodi i fizičkim aktivnostima završimo u horizontalnom položaju pred TV-om, ispred ekrana računala ili obavljajući kućanske poslove. Da tako ne bude i ovog vikenda, pobrinuo se Biciklistički klub BOR Virovitica organiziravši Dan za obitelj.

Dan za obitelj organiziran je u sklopu 5. Put šarana Outdoor weekenda, a lijepo vrijeme i raznovrstan program za planinare, izletnike i općenito ljubitelje prirode privukli su danas (nedjelja) na Virovitičke ribnjake velik broj posjetitelja.

Jutarnji termin od 10 sati bio je rezerviran za ‘planinare’, pa je tako u suradnji s HPD-om Papuk Virovitica organizirana dvosatna šetnja planinarskom i poučnom stazom Virovitičkih ribnjaka prilagođena svim uzrastima i kondicijske spremnosti. Posjetiteljima najzanimljiviji dio programa bila je vožnja kanuima i čamcem organizirana u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Posjetiteljskim centrom Dravska priča, koji su se pobrinuli za svu potrebnu opremu i dali jasne upute za sigurnu vožnju.

Istovremeno, održan je i “Fit & Fun mini trampolin”, zaštićeni program rekreativnog vježbanja osmišljen u Hrvatskoj, inače namijenjen rekreativcima ili kao dodatan kondicijski trening i trening propriocepcije za sportaše. Posljednja na rasporedu bila je eko radionica “Kako razvrstati otpad i ponovno ga koristiti“ pod vodstvom Dore Šušak, namijenjena za djecu od 4 do 11 godina. Tema radionice bila je pravilno razvrstavanje otpada i ponovna upotreba predmeta, a sve kroz edukativno-zabavni sadržaj. Zavirite u fotogaleriju i pogledajte kako je danas bilo na Virovitičkim ribnjacima… (www.icv.hr, foto: Matija Rođak, čitatelji)

 
Skip to content