Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. svibnja 2022.

Državni zavod za statistiku: Virovitičko-podravska županija na razini Hrvatske bilježi najveći porast broja zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama

Nastavljaju se pozitivni trendovi na području Virovitičko-podravske županije. Prema službenim podacima Državnog zavoda za statistiku, gledajući ožujak 2022. i ožujak 2021., Virovitičko-podravska županija bilježi najveći porast broja zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama od 2,9 posto. O tome se više može vidjeti OVDJE.

Inače, broj zaposlenih rastao je u svim HR županijama, izuzev Grada Zagreba. Na području Virovitičko-podravske županije, u obrtu i slobodnim profesijama zaposleno je 3.586 osoba, od čega je 1.614 žena. Nastavak je to pozitivnih trendova u sektoru obrtništva i slobodnih zanimanja. Naime, Virovitičko-podravska županija je, prema podacima Obrtnog registra Republike Hrvatske, u 2021. godini imala 1.329 obrta, te je u toj godini bila u TOP 10 hrvatskih županija po postotnom povećanju broja obrtnika. Naime, on je u odnosu na 2020. Bio već za 6,83 posto. O tome više možete vidjeti OVDJE (www.vpz.hr, www.dzs.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Skip to content