Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. svibnja 2022.

Udruga vinogradara i voćara “Sveti Vinko” u Tehnološko-inovacijskom centru Virovitica dodijelila odličja svojim uspješnim vinarima

Udruga vinogradara i voćara “Sveti Vinko” iz Virovitice u subotu je u Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici upriličila svečanost podjele odličja svojim najboljim vinarima. Od 186 uzoraka vina, dobiveno je ukupno 43 zlatna, 97 srebrnih i 25 brončanih odličja, što je dosad najveći broj ocijenjenih uzoraka vina.

Odličja najboljim vinarima uručili su pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, predsjednik Udruge vinogradara i voćara “Sveti Vinko” Virovitica Mato Anić, te ravnateljica Tehnološko-inovacijskog centra u Virovitici, enologinja Ivana Nemet.

Sva ocjenjena vina bit će izložena na ovogodišnjem sajmu “Viroexpo” u Virovitici koji će se održati u rujnu ove godine.

  • Udruga vinogradara i voćara “Sveti Vinko” i ove je godine dokazala svoj napredak koji je iz godine u godinu sve veći, neovisno radi li se o broju uzoraka ili o odličjima, posebno onim zlatnim. Broj od 43 zlatna odličja govori sam za sebe i smatram da se radi o vrlo kvalitetnim vinima koja još uvjek imaju prenisku cijenu u odnosu na druga vina. Iz tog razloga vjerujem da će naši vinari donijeti odluku da povise cijenu svojim vinima u onoj mjeri kojoj ona to i zaslužuju – napomenuo je tom prigodom Bojan Mijok koji je članovima ove vrijedne udruge i nadalje obećao pomoć u svim njihovim aktivnostima, te u ime župana Igora Androvića i svoje osobno, pozvao ih da predstave svoja vina na ovogodišnjem sajmu “Viroexpo”.

Vinare je pozdravio i pročelnik Alen Bjelica, te im uputio pozdrave gradonačelnika Ivice Kirina, ali i prenio zajedničku nadu da će ove godine završiti već započeti projekt izgradnje vidikovca u Svetom Đurađu.

  • Vidljiv je veliki trud koji vinari ove udruge ulažu u svoja vina koja su nekad bila uglavnom sorte graševina, a sada ima i drugih cijenjenih sorti koja će zasigurno još više zaživjeti idućih godina – rekao je Bjelica.

Predsjednik udruge Mato Anić i ovom prigodom je izrazio veliko zadovoljstvo uspjehom “Vinkovih vinara”.

  • I ovom prilikom ponovo smo potvrdili da smo sposobni proizvesti kvalitetna vina, a što je vidljivo po odličjima koja su dobivena i koja opravdavaju našu volju i trud koji ulažemo u vinogradarstvo i podrumarstvo – zaključio je Anić.

U okviru ove svečanosti, održano je i edukativno predavanje o bolestima i manama vina. (www.icv.hr, Fotografije: Bruno Sokele)

Skip to content