Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. svibnja 2022.

Osnovna škola Vladimira Nazora iz Nove Bukovice postigla najbolji plasman na mrežnom kviz-natjecanju o poznavanju Sabora, OŠ Eugena Kumičića iz Slatine je četvrta

Nakon što je 29. travnja 2022. održano natjecanje za srednjoškolce, saborska Služba za građane organizirala je u petak osmo po redu online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskog sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su učenici osmih razreda iz 57 škola diljem Hrvatske, ukupno 171 učenik raspoređen u tročlane natjecateljske timove škola, pri čemu je svaki učenik u timu imao svoju zamjenu.

Učenici su iz informatičkih učionica odgovarali na 30 pitanja od 30 minuta. Svaki učenik tročlanoga tima na svom je računalu rješavao natjecateljski test, a rezultat tima je zbroj osvojenih bodova svakog člana tima. Kako svako pitanje nosi 1 bod, maksimum bodova koje tim može ostvariti je 90 bodova.

Prema preliminarnim rezultatima, tri najuspješnije škole po broju osvojenih bodova, od mogućih 90, su: Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica (87 bodova, vrijeme - 0:42:27), Osnovna škola Draganići (87 bodova, vrijeme - 1:02:24) i Osnovna škola Viktorovac Sisak (85 bodova, vrijeme - 1:07:47). Na četvrtom mjestu se plasirala još jedna OŠ s područja Virovitičko-podravske županije – OŠ Eugena Kumičića iz Slatine koja je osvojila 85 bodova uz ukupno vrijeme 1:11,12. Sukladno Pravilima natjecanja, škole s istim brojem osvojenih bodova rangiraju su prema vremenu predaje testa.

Ekipa iz Nove Bukovice nastupila je u sastavu: Leo Bračun, Nikola Ladović i Kristijan Bilavčić. Mentorica im je bila učiteljica povijesti, Martina Grundler Hrala

Preliminarni poredak 10 najuspješnijih timova škola objavljen je na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora, dok će konačni poredak 10 najuspješnijih timova škola biti objavljen u ponedjeljak, 16. svibnja na mrežnim stranicama Sabora.

Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju dobit će pohvalnice Hrvatskoga sabora, dok će učenici tri najbolja tima dobiti prigodne nagrade predsjednika Hrvatskoga sabora. Sve škole koje su sudjelovale na kvizu, kao i svi mentori učenika dobit će zahvalnice Hrvatskoga sabora. Informatičku podršku online kviz natjecanja osigurao je CARNet. Više o ovome možete vidjeti OVDJE (sabor.hr, Fotografije: OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica)

Skip to content