Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. svibnja 2022.

OPĆINA PITOMAČA I ove godine izbor najuređenijeg naselja i najuređenije okućnice

Općina Pitomača i ove godine u sklopu proslave Dana općine – Vidova, pokreće akciju uređenja svog mjesta.

  • Akcija je naišla na uistinu veliki odaziv, što nas neizmjerno veseli, stoga ćemo i ove godine provesti izbor najuređenije okućnice u svakom mjestu te izbor najuređenijeg naselja općine Pitomača. Ne možemo, a ne zahvaliti svima koji su se uključili u spomenutu akciju te slijedom navedenog, obraćamo se predsjednicima Mjesnih odbora te predsjednicama i predsjednicima udruga da aktiviraju svoje mještane i članove kako bi ove godine vaše mjesto bilo proglašeno najuređenijim – poručili su iz Općine

Što se tiče samog izbora najuređenije okućnice, iz Općine mole da se do 10. lipnja prikupe kandidature te da ih dostavite u pisanom obliku s fotografijama i kontakt podacima osoba koje se žele natjecati u izboru najuređenije okućnice.

U kategoriji uređenosti pojedinog mjesta ocjenjivati će se:

– uređenost (nogostupa, prometnica, kuća)

– opremljenost (klupe, spremnici za smeće, oznaka ulica i kućni brojevi, rasvjeta, signalizacija)

– cvjetnost i hortikulturno uređenje (cvjetne gredice, cvjetni balkoni, cvjetni prozori, uređenost igrališta, travnjaka u središtu mjesta).

U kategoriji uređenosti okućnice ocjenjivati će se:

– cvjetnost i hortikulturno uređenje (vlastito održavanje tijekom cijele godine, originalnost uređenja, raznovrsnost bilja)

– opremljenost (kućni broj, uredno pročelje, uređena ograda).

Sve prikupljene prijedloge Komisija će razmotriti i donijeti konačnu odluku, a proglašenje “NAJ” mjesta i okućnice bit će u subotu, 18. lipnja na ljetnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava u Pitomači oko 20 sati.

(pitomaca.hr)

Skip to content