Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. svibnja 2022.

Sjednica Turističkog vijeća VPŽ: Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon provedenog javnog natječaja te prosudbe nadležnog povjerenstva, Martina Jakelić imenovana je direktoricom TZ VPŽ i u novom četverogodišnjem razdoblju. Sjednicom je u Maloj vijećnici VPŽ predsjedavao župan Igor Andrović, pohvalivši dosadašnji rad Martine Jakelić na mjestu direktoricu Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, uz želju za još boljim uspjesima u budućnosti. Pritom je apostrofirao važne turističke projekte na području VPŽ, od uređenja Orahovačkog jezera izletišta Jezero-Hercegovac, Centra za kulturu zdravlja u Cabuni, Posjetiteljskog centra u Križnici, Kuće čaja u Špišić Bukovici, koji će u budućnosti kreirati još bolju turističku sliku našeg područja.

Martina Jakelić se zahvalila na imenovanju i povjerenju te se nada i daljnjoj uspješnoj suradnji.

  • Vrijeme u kojem turizam kod nas počinje ozbiljnije živjeti, je tek pred nama. Vjerujem da će sljedeće četiri godine biti još plodnije, jer se trendovi u turizmu, za nas na kontinentu, mijenjaju na bolje. Samo u ovoj godini imamo 48 novih ležajeva na području županije, uz najavu novih. Otvaraju se i novi restorani. Pozivamo sve na suradnju, naša su vrata otvorena svima i za nove prijedloge i za daljnju suradnju. Veselimo se zajedničkim izazovima koji su pred nama.

Govorila je i o provedenim, te predstojećim aktivnostima

  • Počeli smo planirati ovogodišnji Vinski festival Slavonija i Baranja Wine not!? On će se održavati na lokacijama Plemićke rute Slavonije i Podravine, uz neke nove lokacije. Istodobno, traju i enološke edukacije za gospodarski sektor. Prvo su na redu restorani, u kojima naša konzultantica, Ivana Nemet, educira djelatnike kako bi naša ponuda bila što ugodnija i kvalitetnija za naše posjetitelje. U tijeku je rad na snimanju novog promotivnog destinacijskog filma Slavonije i Podravine, a pripremamo se i za moja.hr gdje će bračni par Vrbanić predstaviti ponudu aktivnog turizma. Radi se na i pripremi influencerskih i novinarskih press putovanja. Jedno će biti na temu Plemićke rute, a drugo rijeke Drave.  (www.vpz.hr, Fotografije: Tena Vranek i Kristijan Toplak)
Skip to content