Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. siječnja 2022.

Produžen je rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju za natječaje operacija 6.3.1 i 6.1.1

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, objavila je treće izmjene natječaja za tip operacije 6.3.1 Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava i tip operacije 6.1.1 Potpora mladim poljoprivrednicima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

U obje operacije mijenja se rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju od 3. prosinca 2021. od 12:00 sati do 31. siječnja 2022. do 12:00 sati, naglašavaju iz APPRRR-a. Detaljnije informacije o tipu operacije 6.3.1 pronađite OVDJE, a za 6.1.1 OVDJE

Podsjećamo, za tip operacije 6.3.1 prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 EUR do 7.999 eura, a visina javne potpore po korisniku iznosi 15.000 eura u protuvrijednosti u kunama.

Kod tipa operacije 6.1.1 prihvatljivi korisnici su mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti) na dan podnošenja zahtjeva za potporu koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja zahtjeva za potporu ili još nisu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba, ali će to postati najkasnije kod podnošenja zahtjeva za isplatu prve rate i ne kasnije od tri (3) mjeseca od dana sklapanja Ugovora o financiranju.

Visina javne potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u protuvrijednosti u kunama, a svrha Natječaja je, kako navode, dodjela potpore mladim poljoprivrednicima koji postaju nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva za početak poslovanja. (www.agroklub.com, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Skip to content