Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. studenoga 2021.

U povodu 13. Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, održan prijem kod biskupa Antuna Škvorčevića

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i ove godine organizira Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj posvećeno svim žrtvama općine Voćin u Domovinskom ratu, s posebnim pijetetom prema 47 žrtava stradalih 13. prosinca 1991. godine od strane četničkog agresora.

Ovogodišnje, 13. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj će biti održano, kao i do sada, 13. prosinca.

Tim povodom, u srijedu je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević primio u Dvorani bl. Alozija Stepinca Biskupskog doma u Požegi voditelje udruga s područja Požeške biskupije.

S planom provedbe hodočašća biskupa je upoznao Mato Bubaš, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije, a nekoliko riječi je uputio i bivši predsjednik županijske HVIDR-e Nenad Križić. Bubaš je naglasio kako će ovo, 13. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, biti u skladu s epidemiološkim mjerama suzbijanja širenja koronavirusa. Među nazočnima bili su i članovi slatinske HVIDR-e kao nositelja organizacije svih dosadašnjih hodočašća, predvođeni predsjednikom Ilijom Nikolićem. Biskup Škvorčević je upoznao goste sa dijelom programa koji će biti u Svetištu Gospe Voćinske, a voditelj Svetišta vlč. Ivan Ereiz pozvao je sve koji će doći u Voćin da u miru i dostojanstveno provedu taj dan, kako i priliči.

Nakon biskupovog blagoslova, nazočni su se uputili u crkvu sv. Lovre, smještenu odmah uz Biskupski dom, gdje ih je msgr. Antun Škvorčević upoznao sa poviješću tog srednjevjekovnog sakralnog objekta te im poklonio autorsku knjigu ”Božja riječ nije okovana” – pisma, poruke i homilije u vrijeme pandemije koronavirusa. (www.icv.hr, adf; Foto: Dragutin Fišli)

Skip to content