Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. studenoga 2021.

Virovitičko-podravska županije bilježi najveći broj zaposlenih od 2012. godine: Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na našem području je 21.750 osiguranika

Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na području Virovitičko-podravske županije, broj osiguranika, odnosno broj zaposlenih, s 30. rujnom 2021. godine je bio 21.750. To je najveći broj zaposlenih osoba (osiguranika), koji uplaćuju mirovinsko osiguranje, od rujna 2012. godine kada ih je u preciznoj statistici HZMO-a bilo 20.678. Prevedeno, danas ih je 1.072 više u odnosu na tada. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, područje Virovitičko-podravske županije bilježi 450 osiguranika više (30. rujna 2020. ih je bilo 21.300), ali više i od „nepandemijske“ 2019., kada je na području VPŽ bilo 21.492 osiguranika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Statistički podaci HZMO-a mogu se vidjeti OVDJE

  • Nisu ovo slučajni podaci. U posljednjih nekoliko godina svjedoci smo brojnih velikih i značajnih ulaganja na području Virovitičko-podravske županije, otvaranja mnogobrojnih novih tvrtki, obrta, novih poljoprivrednih gospodarstava, novih radnih mjesta. Prema statističkim podacima HZMO-a, broj zaposlenih na području Virovitičko-podravske županije, rastao je i u zadnje dvije godine, u vrijeme epidemije koronavirusa, čime su se odličnim pokazale potporne mjere Vlade RH, uz koje se sa svojim potporama pridružila i Virovitičko-podravska županija. Rast broja zaposlenih očekujem i u budućnosti, jer se područje naše županije, sve više prepoznaje kao mjesto pozitivne poduzetničke klime u ovom dijelu Hrvatske – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, te dodao.
  • Direktnim mjerama usmjerenim na ciljane strukture gospodarskih sektora, Virovitičko-podravska županija nastoji potaknuti brži razvitak malog i srednjeg poduzetništva s ciljem novog zapošljavanja, povećanja konkurentnosti gospodarstva i gospodarskog rasta u cjelini. U tome se velikim dijelom naglasak stavlja na poduzetnike kao nositelje i pokretače gospodarskih kretanja, kako bi isti pod povoljnijim izvorima financiranja pronašli partnera u realizaciji svojih poslovnih težnji te jednako tako uz podjelu odgovornosti za učinkovitu provedbu svojih djelatnih aktivnosti kojim doprinose razvoju gospodarstva uz pomoć tijela i institucija koja preuzimaju dio rizika u poticanju razvoja zajednički stvarali kvalitetne prilike u okviru kojih je moguće razvijati konkurentno gospodarstvo.
Prilog činjenici, kako je Virovitičko-podravska županije prepoznata kao pozitivno poduzetničko područje, u ovom slučaju „u okruženju sjeverne Hrvatske“, piše i portal Zagorje, a sve na tragu podataka HZMO-a, o čemu se više može vidjeti OVDJE. (www.vpz.hr, hzmo, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)
Skip to content