Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. listopada 2021.

Raspisan je natječaj za stihove 29. izdanje glazbenog festivala Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2022., rok za prijave je do 3. prosinca

Direkcija Glazbenog festivala Pjesme Podravine i podravlja objavila je natječaj za stihove koji će biti uglazbljeni za izvođenje na 29. izdanju Pjesama Podravine i podravlja Pitomača 2022.

Festival će se iduće godine tradicionalno održati u dvije festivalske večeri. Prva večer bit će revijalna tematska večer sa skladbama izvedenim na dosadašnjim izdanjima pitomačkog festivala, dok će druga večer biti rezervirana za nove pjesme. U pravilu se tu večer izvodi 12 pjesama skladanih na stihove odabrane iz radova pristiglih na natječaj i 8 skladbi od autora – skladatelja po pozivu.

Isto tako, za nagradu „Drago Britvić“ koja se dodjeljuje na Festivalu konkurirat će tekstovi odabrani po ovom natječaju, kao i tekstovi pozvanih autora – skladatelja koji će biti uglazbljeni za izvođenje na festivalu Pitomača 2022. Nagrada će se dodijeliti u dvije kategorije: tekst na kajkavskom narječju i tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku.

Natječaj je otvoren do 3. prosinca 2021. godine.

Detalje natječaja možete pogledati OVDJE. (www.pitomacafestival.hr, Fotografije/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Skip to content