Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. rujna 2021.

Fotogalerija: Europski tjedan sporta u Virovitici zaključen funkcionalnim treningom za odrasle

Obilježavanje Europskog tjedan sporta zaključeno je funkcionalnim treningom za odrasle u multifunkcionalnoj hali Viroexpo. Trening su održali kineziolozi iz Udruge “Sve za sport”. Dvadesetak sudionika različite dobi odlično su se razgibali pod vodstvom Ivana Kelečića, te uz asistenciju Dajane Mrđe i Vatroslava Goluba.

Funkcionalni trening je namijenjen svim dobnim skupinama, a u njega se mogu uključiti početnici i oni koji žele početi vježbati, kao i rekreativci i sportaši koji već imaju iskustva s vježbanjem.

– Trening se odnosio na sve motoričke i funkcionalne sposobnosti. To su jednostavni pokreti koje radimo svaki dan, a nismo ih ni svjesni. Ovim treninzima podižemo performanse tijela kako bi svakodnevne funkcije obavljali na lakši način – trening nam je objasnio Ivan Kelečić.

Sudionici su na kraju bili zadovoljni odrađenim treninzima.

– Oduševljena sam. Treneri su bili profesionalni. Volim kada se prati i korigira moje vježbanje. To je upravo ono što sam očekivala, nastavit ću s redovitim dolaskom na treninge, a pozivam i sve druge da nam se pridruže – presretna je bila Ružica Gurović.

Za razliku od Ružice, kojoj ovo nije bio prvi ovakav trening, mlada Manda Kravarščan prvi put se susrela s ovim tipom treninga.

– Prvi put sam ovdje i bilo mi je lijepo. Dolazit ću ponovno svaki put kada budem mogla – rekla je Manda Kravarščan.

Europski tjedan sporta u Virovitici pokazao je da postoji veliki interes među populacijom svih uzrasta za organiziranim vježbanjem i tjelesnom aktivnošću. A prema njihovim komentarima, može se pretpostaviti da će mnogi od onih koji su se prvi put okušali u treninzima, postati redoviti u dolascima na organizirano vježbanje koje se odvija u nizu sportskih prostora na području grada Virovitice. (www.icv.hr, mš, Fotografije: Mario Šolc)

Skip to content