Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. rujna 2021.

COVID-19 u VPŽ: Na području Virovitičko-podravske županije 34 je pozitivnih, jedna osoba je preminula, četvero je hospitaliziranih

Ne smiruje se situacija s koronavirusom na području Virovitičko-podravske županije. Od 134 testiranih, kod njih 34 je detektiran virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Najviše, njih 16, dolazi s područja grada Virovitice. U Pitomači ih je četvero, Slatini troje, a općine, Špišić Bukovica, Suhopolje i Nova Bukovica bilježe po dvije pozitivne osobu. Po jednog novog zaraženog koronavirusom bilježe Lukač, Sopje, Gradina i Mikleuš, dok kod jednog pozitivnog nije navedeno područje s kojeg dolazi. Jedna muška osoba s područja Virovitičko-podravske županije, 1944. godište, preminula je uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom je imala i brojne komorbiditete.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, nalazi se 16 COVID-19 pacijenata od čega su dvije osobe na respiratoru. U KBC-u Osijek su dva pacijenta s našeg područja, oboje na respiratoru. Od početka epidemije koronavirusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2, zarazilo se je 5.357 osoba. Nažalost, 149 ljudi je preminulo od posljedica infekcije COVIDOM-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Skip to content