Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. rujna 2021.

Potpisan ugovor: Gradu Orahovici od Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU 6,3 milijuna kuna za projekt Jezero – Hercegovac – Ružica grad, radovi počinju sredinom listopada

Na izletištu Jezero potpisan je ugovor između Grada Orahovice i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije o sufinanciranju provedbe EU projekata (sufinanciranje vlastitog udjela u EU projektima). Ugovor su potpisali ministrica Nataša Tramišak i gradonačelnik Orahovice Saša Rister. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 6,3 milijuna kuna, a Ugovor se odnosi na provedbu projekta Uređenje turističko rekreacijskog kompleksa Jezero – Hercegovac – Ružica grad ukupno vrijednog više od 81 milijun kuna.

- Na jezeru vidimo jednu veliku perspektivu razvoja turizma i privlačenje velikog broja turista. Upravo zato i pomažemo u ostvarivanju velikih projekata ulaganja u kompleks Jezero – Hercegovac – Ružica grad i vjerujem kako će ova sredstva financiranja iz državnog proračuna pomoći u sufinanciranju velikog i vrijednog projekta većeg od 81 milijun kuna. Kako znamo cijeli projekt financiran je sredstvima Europske unije, a ovo dodatno financiranje iz državnog proračuna vjerujem kako će Gradu Orahovici olakšati realizaciju ovog projekta kako bi u naredne dvije godine sve aktivnosti istog bile uspješno implementirane – rekla je ministrica Tramišak.

Gradonačelnik Saša Rister dodatno je pojasnio na što se odnosi ugovor.

- Svaka kuna će nam dobro doći u realizaciji ovog velikog i zahtjevnog projekta, najvećeg u povijesti Orahovice. Ovdje je riječ o ugovoru za sredstva koja ćemo utrošiti za onaj dio koji jedinica lokalne samouprave mora sama uložiti u ovaj projekt. Dakle, EU sredstvima iz projekta Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem Vlade RH, dobili smo 69 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ostatak od 12 milijuna kuna moramo pokriti sami. Grad Orahovica se prijavio na natječaj, prošao i evo ovim ugovorom smo dobili pola tih sredstava koje moramo uložiti, a drugu polovicu će pokriti Grad i projektni partneri. Ovim putem zahvaljujem se ministarstvu i ministrici na ogromnoj pomoći koja nam daje veliki vjetar u leđa kako bi uspješno zaključili ovaj projekt. Ako sve bude prema planu, prvi radovi na ovom velikom projektu počet će sredinom listopada – zaključio je gradonačelnik Rister. (www.icv.hr, vg, Fotografije: Facebook)

Skip to content