Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. rujna 2021.

U Voćinu svečano otvoren Područni odjel Glazbene škole Milka Kelemena Slatina

U prigodi obilježavanja Dana općine Voćin, u petak je u Voćinu svečano otvoren Područni odjel Glazbene škole Milka Kelemena Slatina. Glazbena škola u Slatini počela je s radom prije 27 godina, a od prije četiri godine s ponosom nosi ime diljem svijeta poznatog i priznatog slatinskog skladatelja, dirigenta, zborovođe i glazbenog pedagoga Milka Kelemena. Škola trenutačno broji 300-tinjak učenika koji uče 11 različitih instrumenata, pod nadzorom 20-ak glazbenih učitelja te vrlo uspješno sudjeluju na raznim glazbenim smotrama i natjecanjima gdje ostvaruju vrhunske rezultate i dobitnici su brojnih nagrada i priznanja.

Gostima je dobrodošlicu zaželjela ravnateljica Osnovne škole Voćin Ines Gužvić na čiju je inicijativu, uz načelnika Općine Voćin Predraga Filića, pokrenut ovaj projekt. Otvaranje Područnog odjela u Voćinu pohvalio je ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Antonio Brzica.

Od inicijative do rješenja Ministarstva znanosti i obrazovanja o početku rada Područnog odjela prošlo je svega sedam mjeseci i to ponajviše zahvaljujući zalaganju i lobiranju općinskih, gradskih, županijskih i državnih dužnosnika s ovih prostora. Početkom srpnja Općina Voćin je kupila potrebne instrumente, Osnovna škola Voćin ponudila je prostor, a Glazbena škola iz Slatine osigurala je stručni kadar i tako je započela jedna prekrasna glazbena priča u Voćinu, koju je, između ostalih, pomogla i ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac koja je na simboličan način postala ”kuma” Područnom odjelu Glazbene škole u Voćinu te joj je pripala čast svečano otvoriti školu otkrivanjem ploče s njezinim natpisom.

Domaćini su potom u obilazak glazbenih učionica poveli brojne goste i uzvanike, među kojima su se bili i izaslanik predsjednika predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Josip Đakić, izaslanik predsjednika Vlade RH i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, te zamjenik virovitičko-podravskog župana Igor Pavković sa suradnicima, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić, načelnik Općine Voćin Predrag Filić sa suradnicima, kao i načelnici susjednih općina, ravnatelji osnovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije, učitelji domaćinske Osnovne škole Voćin i Glazbene škole Milka Kelemena iz Slatine, mještani Voćina te budući polaznici Područnog odjela Glazbene škole u Voćinu. Područni odjel Glazbene škole Milka Klemena u Voćinu blagoslovio je voćinski župnik vlč. Ivan Ereiz. (www.icv.hr, adf, Foto: Dragutin Fišli)

 
Skip to content