Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. srpnja 2021.

Startao projekt Zaželi – „Za život kakav zaslužuju faza II.“ koji će se provoditi na području Slatine, te Nove Bukovice, Voćina, Sopja i Mikleuša kroz koji će biti zaposlene 22 osobe

U prostorijama GDCK Slatina održana je početna konferencija projekta Hrvatskog Crvenog križa, GDCK Slatina „Zaželi –  Za život kakav zaslužuju – Faza 2“. Projekt je napisala Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA, a projektni partneri su: HZZ Područni ured Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina, Općina Nova Bukovica, Grad Slatina, Općina Voćin, Općina Sopje, Općina Mikleuš.

Radi se o projektu koji je započeo u lipnju ove godine i potrajati će do srpnja 2022. godine.  Vrijednost projekta je 1.948.560,00 kuna i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Novozaposlene su 22 žene (8 s područja Grada Slatina i prigradskih naselja, 4 s područja općine Voćin, 4 s područja Općine Sopje, 3 s područja Općine Mikleuš i 3 s područja Općine Nova Bukovica) u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim nemoćnim osobama, kojih je brojkom 132.

Zaposlena je i koordinatorica projekta u svrhu praćenja kvalitete rada, komunikacije s partnerima i rada na projektnoj dokumentaciji. Početnu konferenciju održali su ravnatelj GDCK Slatina Vlatko Jelenčić, predsjednica GDCK Slatina Ljljana Peretin i koordinatorica projekta Andreja Jurčević.

Konferenciji su prisustvovali ispred Razvojne agencije Vidra Ena Komar i Ivan Kaselj, predsjednica UOSI Slatina Diana Zelenka, ispred Grada Slatina Krunoslav Šarabok - pročelnik Stručne službe Grada Slatine, Ispred Općine Mikleuš Sanja Poljak, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ljiljana Randelj, ispred HZZ-a ispostava Slatina Vikica Valpovac, predstavnice Doma zdravlja Slatina i drugi gosti.

Ispred Vidra-e nekoliko riječi o projektu rekla je Ena Komar, a kratke prigodne govore održali su i Ljiljana Randelj, Krunoslav Šarabok i Sanja Poljak.

- Djelatnicama smo projektom osigurali ruksake, jakne, majice, hlače, prsluke… kako bi lakše mogle obavljati posao i kako bi bile prepoznatljive. U skladu s epidemiološkom situacijom osigurali smo im i rukavice, zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva. Zbog bolje mobilnosti od korisnika do korisnika i lakšeg odlaska u kupovinu korisnicima potrebnih namirnica na raspolaganju su im i dalje bicikli. Korisnici usluga u okviru projekta dobiti će pakete higijene koji će uključivati sredstva za osobnu higijenu i čišćenje. Na taj način djelatnice će učinkovitije moći obavljati svoj posao a korisnici usluga biti će zbrinuti i na ovaj način - istaknula je koordinatorica projekta Andreja Jurčević. (tks/Foto:Tea Kiš Slačanac, www.radioslatina.hr)

Skip to content