Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. srpnja 2021.

Gimnazijalka Iskra Maravić je “maturantica STO POSTO”: Engleski jezik riješila bez greške, iz hrvatskog prva u generaciji

Učenica 4.d razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije Petra Preradovića Virovitica, Iskra Maravić ostvarila je sjajan rezultat na državnoj maturi. Ispit iz Engleskoga jezika B razine riješila je stopostotnom točnošću, a prva u generaciji je bila i iz Hrvatskoga jezika na B razini. Imala je Iskra na maturi i matematiku, fiziku i informatiku koje je također riješila s odličnim. Iskra je tijekom školovanja ostvarila brojne uspjehe: prvo mjesto u informatici i biologiji u prvom razredu, u drugom razredu prva mjesta iz matematike, informatike i biologije, u trećem razredu treće mjesto u informatici te u četvrtom razredu treće mjesto u matematici, prvo i drugo mjesto u informatici te sudjelovanje na županijskom i državnom LiDraNu.

Inače, školske godine 2020./2021. izabrana je za najsportašicu Gimnazije – sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz atletike, odbojke, futsala, rukometa, badmintona i stolnog tenisa te se ekipno plasirala na županijsko i državno natjecanje u košarci. Zanimljivo, Iskra Maravić je 2017. godine bila najučenica osnovnih škola Virovitičko-podravske županije (pohađala je OŠ Josipa Kozarca Slatina). Tada, kao najučenica željela je i uspjela upisati Gimnaziju Petra Preradovića, a danas joj je želja upisati FER.

– Iskri čestitamo i želimo mnogo uspjeha u nastavku školovanja – poručili su iz virovitičke Gimnazije. (Gimnazija PP Virovitica, vpz.hr, Fotografija: Facebook Gimnazija Petra Preradovića Virovitica)

Skip to content