Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. travnja 2021.

Do vrijednog poljoprivrednika, vlasnika OPG-a Josipa Njarija iz Gornjem Predrijevu, donedavno je vodio makadam s rupama veličine „vulkanskih kratera“, neki dan su mu asfaltirali cestu, sreći nema kraja

Godinama su OPG Josipa Njarija u Gornjem Predrijevu posjećivali razni emisari i obećavali kako „će se riješiti cesta“. Ta epizoda, trajala je od 2005. godine i trajala bi vjerojatno još i nadalje, da nije bilo načelnika Općine Sopje Berislava Androša. Naime, iz Proračuna, Općina Sopje je izdvojila 330.000,00 kuna kako bi se do ovog OPG-a asfaltiralo 400 metara ceste.

A tko je Josip Njari? On je uz Maria Rengela iz Velike Črešnjevica, prvi korisnik HBOR-ovog kredita s područja VPŽ iz čega je niknula farma muznih krava. Danas ima 80 muznih krava, no ima i junice, teliće, tu su i ovce, janjci, konji…

Ovaj vrijedan poljoprivrednik, s obitelji živi 400 metara od županijske ceste, a do njegovog OPG-a, donedavno je vodio makadam u kojem su rupe bili poput „ugaslih vulkana“.

- Dukat mi dolazi po otkup mlijeka, dolazi mi hrana za „blago“, a vozači kamiona molili su, da mi vozimo mlijeko do županijske prometnice, jer oni ne mogu dolaziti do nas. Cesta je bila potpuno uništena, a mi se zahvaljujemo načelniku Berislavu Androšu jer je „uslišio naše molitve“ i hvala mu na tome – kazao je Josip Njari.

U četvrtak su ga obišli i saborska zastupnica Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, te, naravno, načelnik Općine Sopje Berislav Androš. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content