Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. veljače 2021.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić: Mjere za očuvanje radnih mjesta nastavljaju se i iza 1. ožujka

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić održao je konferenciju za medije nakon sjednice Vlade. Potpredsjednik Vlade osvrnuo se i na mjere za gospodarstvenike i naglasio da će se nastaviti dijalog s predstavnicima svih djelatnosti koje su i dalje pod utjecajem mjera.

- Razgovarat ćemo i čuti promišljanja. I dalje ostajemo pri jasnom stavu da su zdravlje i očuvanje radnih mjesta prioriteti. Nećemo se oglušiti na određene apele. Jutros su predstavnici udruge ugostitelja imali s mojim kolegama razgovore. Tu smo otvoreni, dijalog će biti - istaknuo je Marić.

Na pitanje može li se očekivati nastavak potpore za očuvanje radnih mjesta, ministar je kazao da će se o tome razgovarati. Dodao je da su mjere za očuvanje radnih mjesta na snazi do 1. ožujka.

- Novca znamo koliko ima u proračunu. Proračunska situacija je takva kakva je. Imamo za određene namjene za očuvanje radnih mjesta troškove predviđene. Ako bude bilo potrebno dodatnih sredstava naći ćemo način. Razgovori će se voditi kako i na koji način produljiti mjere i u kojim segmentima - rekao je Marić.

Marić je kazao da će se ovih dana znati koje će se mjere za očuvanje radnih mjesta produljiti. (vlada.gov.hr)

Skip to content