Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. veljače 2021.

U Pitomača stiglo novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada vrijedno više od pola milijuna kuna

Novo komunalno vozilo EKOMUNAL 5 za odvojeno prikupljanje otpada vrijedno više od pola milijuna kuna, stiglo je u pitomačko Reciklažno dvorište koje se nalazi u Kladarama, u industrijskoj zoni Rakitka. Rezultat je ovo odlične suradnje Komunalnog Pitomača i Kompanije Tehnix, vodeće eko industrije u svijetu, a primopredaji vozila nazočili su načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, direktor Komunalnog Pitomača Zdravko Paša i menadžer kompanije Tehnix Vladimir Balent.

Vozilo je nabavljeno putem projekta koji je izradila tvrtka Draft d.o.o. u sklopu Poziva za dostavu projektnih prijedloga “Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020”.

- Vozilo je namijenjeno za prikupljanje papira i plastike s javnih površina, a u budućnosti vjerojatno i biootpad na području općine. Samo financiranje vozila izvršeno je putem EU fondova, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, te Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti. Vrijednost vozila iznosi 536.250 kuna s PDV-om – rekao je Zdravko Paša, direktor Komunalnog Pitomača te istaknuo kako će se ovim vozilom značajno poboljšati kvaliteta i brzina usluge koju nude mještanima. (www.icv.hr, ib, foto: Tin Szabo)

Skip to content