Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. siječnja 2021.

Županijski Stožer civilne zaštite u gradovima i općinama diljem VPŽ, odredio je lokacije na kojima će se, uz ordinacije opće medicine, provoditi cijepljenje protiv bolesti COVID-19

Kada krene treća faza cijepljenja, koja će se provoditi u ordinacijama liječnika opće medicine, očekivan je veliki interes stanovnika te će se sukladno uputama ministra zdravstva Vilija Beroša, „otvoriti dodatnih pet lokacija“ gdje će se obavljati cijepljenje građana.

- Ovisimo o dozama cjepiva koje nam dolaze. Interes za cijepljenje doista je velik i stalno se traži doza cjepiva više. Trenutno provodimo prvu fazu cijepljenja odnosno docjepljivanja zdravstvenih djelatnika i štićenika domova za starije osobe. Kroz mjesec dana, a opet ponavljam, najviše ovisimo o dolasku cjepiva, počet ćemo s cijepljenjem svih onih koji su pokazali interes kod svojih liječnika opće medicine. Cijepljenje će se obavljati kod njih, te očekujući da će interes biti velik, na pet lokacija diljem Virovitičko-podravske županije – naglasio je dr. Miroslav Venus.

- Sukladno uputama ministra zdravstva poduzete su sve aktivnosti u pripremi punktova na kojima će se provoditi cijepljenje svih zainteresiranih osoba na području županije. Diljem Virovitičko-podravske županije definirani su sljedeći punktovi: Virovitica (Centar kulture Virovitica, Matije Gupca 5); Slatina (Velika dvorana „Hrvatskog doma“, Braće Radića 4); Orahovica (Multifunkcionalna dvorana (bivša kino sala) Orahovica, Ulica kralja Zvonimira 28); Pitomača (Centar za kulturu „Drago Britvić“, Trg kralja Tomislava 2); Voćin (Hrvatski dom Voćin, Trg Gospe Voćinske bb) - kazao je Marijo Klement, načelnik Stožera civilne zaptite Virovitičko-podravske županije, i zamjenik župana VPŽ. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Skip to content