Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. siječnja 2021.

Smanjuje se broj novo zaraženih na području VPŽ: U posljednja 24 sata samo 8 pozitivnih na korona virus, u utorak počinje docjepljivanje drugom dozom cjepiva

Evidentno je kako se smanjuje broj novo zaraženih na području Virovitičko-podravske županije, no usprkos tome, iz Stožera civilne zaštite VPŽ i nadalje apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera, koje daju rezultate.

Naime, u posljednjih 24 sata, na području Virovitičko-podravske županije, zabilježeno je osmero novo zaraženih virusom SARS-CoV-2. Testirano je 58 osoba, među šest žena i dva muškarca su četiri osobe srednje, te po dvije starije i mlađe životne dobi. Novo zaraženi dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (5), Mikleuš (1), Voćin (1), Suhopolje (1). Nažalost, jedna osoba, muškarac 1960. godište, je uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom je imao i brojne komorbiditete, preminuo u KBC-u Osijek. On je 87 žrtva korona virusa na području naše županije od početka epidemije. S područja VPŽ, trenutno je 39 COVID-19 hospitaliziranih pacijenata. Njih 37 je u Općoj bolnici Virovitica, a dvije osobe su u KBC-u Osijek. Inače, na području Virovitičko-podravske županije, u utorak počinje docjepljivanje drugom dozom cjepiva. Do sada je na našem području cijepljeno oko 1.000 ljudi.

Od početka epidemije korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV-2 se zarazilo 3.292 osobe (u ovu brojku uračunati su rezultati PCR testova, ali i „brzih“ antigenskih testova, koji se inače „ne prikazuju“ u redovitoj dnevnoj statistici, ali i svi oni koji su s područja naše županije testirani i bili pozitivni u nekoj drugoj županiji, te oni koje su liječnici obiteljske medicine, s obzirom na to da su živjeli u prostoru s pozitivnom osobom, a razvili su simptome, označili pozitivnima. Navedene 3.293 zaražene osobe su najnoviji i najaktualniji zbroj podataka Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ kao i obiteljskih liječnika s područja naše županije…). Nažalost, osamdeset i sedam osoba je preminulo od posljedica infekcije COVIDOM-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera. (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija)

Skip to content