Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. siječnja 2021.

Ovaj tjedan, pripremite se za pravu zimu: Stiže novi snijeg i debeli minusi, na Papuku bi moglo biti -18, u Virovitici i Slatini -12, Orahovici Norveški institut prognozira -13…

U ovom tjednu ne zanemarujte upozorenja na hladnoću, koja može utjecati na zdravlje, poručila je Tanja Renko, voditeljica Službe za vremenske prognoze i upozorenja na opasne vremenske pojave DHMZ-a, a pritom je dodala:

- Pred nama je tjedan koji će u svakom pogledu imati sve karakteristike zime - snježni pokrivač, temperatura niža od 0 °C na kopnu... Snijeg će još u ponedjeljak povremeno padati u većini unutrašnjosti, pri čemu će se novi snježni pokrivač stvarati osobito u gorju... U utorak slijedi stabilizacija atmosferskih prilika i slabljenje vjetra, te uglavnom suho vrijeme, pa i barem djelomice sunčano, ali prilično hladno, ponajviše ujutro u gorju, gdje su mogući i dvoznamenkasti "minusi".

A prema prognozi norveškog meteorološkog instituta, čiju internetsku stranicu možete vidjeti OVDJE, očekuje nas „napad hladnoće“, posebno u vikendu pred nama. Kako prognozira norveški Yr, na Papuku se prognozira -18. U tjednu pred nama niske temperature bit će i u nizinama. Virovitica i Slatina brojat će -12, a za Orahovicu se prognozira -13. Pitomača će biti neznatno toplija, tamo živa u termometru neće ići ispod -9...(www.vpz.hr, vecernji.hr, Fotografije: Printscreen www.yr.no i Kristijan Toplak)

Skip to content