Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. siječnja 2021.

Zajednička inicijativa grada Orahovice i općina Čačinci, Zdenci i Crnac: Od ponedjeljka kreće akcija prikupljanja građevinskog materijala – uključite se i pomozite

Zajednička inicijativa grada Orahovice i općina Čačinci, Zdenci i Crnac za pomoć potresom pogođenom području Banovine, bila je povod današnjeg radnog sastanka koji je održan u Maloj gradskoj vijećnici u Orahovici, a kojem su nazočili: povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister, načelnik i zamjenik načelnika Općine Čačinci Mirko Mališ i Alen Jurenac, pročelnik JUO Općine Zdenci Željko Vremić, načelnik Stožera civilne zaštite grada Orahovice Milan Babac te pravnica u JUO grada Orahovice Sonja Gluvaković Gotler.

S obzirom na to da je u potresima, koji su svakodnevna pojava od 29. prosinca, oštećeno oko 25 tisuća objekata, prioritet je što prije krenuti s njihovom obnovom kako bi se spriječilo prodiranje vlage i daljnje uništenje, te stekli uvjeti za siguran povratak ljudi. Za realizaciju tog opsežnog posla bit će potrebna i velika količina građevinskog materijala, a upravo je to i bila tema današnjeg sastanka.

Najvažniji zaključci sastanka su da će akcija prikupljanja građevinskog materijala početi u ponedjeljak, 11. siječnja, kada će svi oni koji žele donirati opeku, blokove, cement i ostali građevinski materijal, isti moći dovoziti u skladište koje se nalazi u prostoru Poduzetničkog inkubatora u Orahovici. Materijal će se moći dovoziti svakodnevno od 10,00 do 18,00 sati, a svi koji nemaju mogućnost vlastitog prijevoza materijala, mogu se obratiti u Stožer civilne zaštite grada Orahovice na broj 099/ 268 – 6828. Osim toga, na isti broj mogu se javiti i svi volonteri koji žele pomoći pri utovaru i istovaru građevinskog materijala, rečeno je na sastanku. Na području grada Orahovice trenutno su smještene dvije petrinjske obitelji, a s obzirom na svakodnevne potrese, za očekivati je, nažalost, da će sve više osoba s tih područja tražiti siguran smještaj diljem Hrvatske. Upravo zato je s današnjeg sastanka upućen apel svim Orahovčanima, kao i žiteljima susjednih općina Čačinci, Zdenci i Crnac koji imaju smještajne kapacitete i žele pomoći, da se jave u nadležan Stožer civilne zaštite na svom području, kako bi isti mogao u što kraćem roku smjestiti sve ljude koji će privremeni smještaj eventualno potražiti na području bivše općine Orahovica. (www.radioorahovica.com)

Skip to content