Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. prosinca 2020.

Spreman je treći korona odjel u Općoj bolnici Virovitica: Pripremljeno je 30 novih kreveta za pacijente u posljednjoj fazi izlječenja od COVIDA-19

S obzirom na to da je u ponedjeljak, u Općoj bolnici Virovitica bilo 46 hospitaliziranih COVID-19 pacijenata, a kako postoji mogućnost za novim pacijentima, u Općoj bolnici Virovitica, pripremili su "treći COVID-19 odjel" s pripremljenih 30 novih kreveta i koji će, ako bude bilo potrebno, služiti za pacijente koji se nalaze u posljednjoj fazi liječenja od korona virusa.

Ravnatelj Opće bolnice Virovitica, Dinko Blažević, istaknuo je kako je "treći COVID-19 odjel", zamišljen kao tercijarni kapacitet za zbrinjavanje na korona virus pozitivnih pacijenata i kako je on spreman.

- Smješten je u suterenu objekta D1, u prostoru namijenjenom novoj bolničkoj kuhinji. Opremljen je s tridesetak kreveta, s bocama s kisikom i pripadajućom opremom. Namijenjen je pacijentima koji su u posljednjoj fazi izlječenja, prije povratka kući. Na odjelu će za pacijente, pored liječnika i medicinskih tehničara Opće bolnice Virovitica, skrbiti i liječnici i sestre županijskog Zavoda za hitnu medicinu, kao i sestre županijskog Doma zdravlja koji su nam došli na ispomoć – objasnio je Blažević.

Prostor unutar bolnice organizirali su zbog povećanog priljeva oboljelih od COVIDA-19, ali i kao kvalitetniju alternativu montažnim šatorima, a koje kao opciju za oboljele već koriste bolnice na sjeveru Hrvatske. Na upit o stanju kadra u Općoj bolnici Virovitica, Dinko Blažević ističe kako su trenutno zaraženi, jedan liječnik, 18 medicinskih sestara, odnosno tehničara i pet nezdravstvenih djelatnika, a koji se nalaze u izolaciji. U samoizolaciji su dva liječnika, osam medicinskih sestara/tehničara i četiri nezdravstvena djelatnika.

- Unatoč tome, organizacija rada na svim se odjelima unutar bolnice odvija neometano – zaključio je ravnatelj Opće bolnice Virovitica, Dinko Blažević. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

Skip to content