Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. prosinca 2020.

Učenica 4. razreda Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici, Dorotea Kožnjak, nova je predsjednica Vijeća učenika Virovitičko-podravske županije

Zbog epidemioloških mjera, izbor učeničkih predstavnika Virovitičko-podravske županije u Nacionalno vijeće Republike Hrvatske održan je virtualnim putem. Zoom videokonferenciju vodila je privremene pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić koja je u uvodnom dijelu sjednice sve nazočne upoznala o djelovanju Vijeća učenika Virovitičko-podravske županije. Za novu predsjednicu Vijeća učenika Virovitičko-podravske županije, a ujedno i članicu u Nacionalno vijeće Republike Hrvatske izabrana je Dorotea Kožnjak, učenica 4. razreda Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici.

Za dopredsjednika je izabran Matko Kekez, učenik 4. razreda Strukovne škole u Virovitici, smjer Ekonomist, a za zapisničara Ino Pavić, učenik 8. razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina. Od predsjednice se očekuje da se bori za interese učenika naše županije, kao i da skrene pozornost na pitanja i probleme s kojima se učenici suočavaju kako bi se brže i učinkovitije riješili. Nacionalno vijeće učenika kao oblik aktivnog uključivanja učenika osnovnih i srednjih škola u osmišljavanju školskog života djeluje kao predstavničko tijelo učenika osnovnih i srednjih škola te kao savjetodavno tijelo Ministarstva znanosti i obrazovanja koje pridonosi poboljšanju kvalitete obrazovnog sustava. Članovi Nacionalnog vijeća biraju se na dvije godine, a u slučaju prelaska iz srednje škole na fakultet, mandat im prestaje. (www.vpz.hr, dm, Fotografija: Facebook)

Skip to content