Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. studenoga 2020.

Proboj korona virusa u jednu ustanovu za starije i nemoćne osobe na području VPŽ: Testirano 60 osoba od čega je njih 51 pozitivna na COVID-19

Čak 51 novozaražena osoba epilog je proboja korone virusa u jednu ustanovu za starije i nemoćne osobe s područja Virovitičko-podravske županije, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Riječ je o 40 štićenika i 11 djelatnika te ustanova, koja je putem svojih komunikacijskih kanala, obavijestila obitelji svojih štićenika o navedenom. Nakon što je jedna osoba pokazala simptome korona virusa, njenim testiranjem utvrdilo se kako je pozitivna, a nakon toga, svi su štićenici i djelatnici ustanove testirani. Osim dvije osobe, svi ostali bili su – asimptomatski. Za jednu osobu se još čekaju rezultati, a petero štićenika i troje djelatnika, negativni su na virus SARS-CoV-2. Zdravi štićenici će biti premješteni u jednu od ustanova za brigu o starijim i nemoćnima s područja VPŽ, a za inficirane korona virusom je osigurana briga i skrb, a u slučaju pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja, osigurani su smještajni kapaciteti Opće bolnice Virovitica.

Ovo je do sada prvi takav proboj u neku od ustanova za starije i nemoćne. Do sada su takvi slučajevi bili pojedinačni, a testiranjem svih ostalih štićenika i djelatnika tih ustanova ili domova, nije bilo velikog broja novo pozitivnih. Današnji rezultati o broju novozaraženih s područja VPŽ se očekuju. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera. (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija)

Skip to content