Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. studenoga 2020.

Najgori dan na području VPŽ od početka epidemije: Od korona virusa zaražena čak 91 osoba, postotak pozitivnih iznosi čak 60,6 posto, dva muškarca preminula od COVIDA-19

Iza Virovitičko-podravske županije je najgori dan od početka epidemije korona virusa. U zadnjih 24 sata, bilježimo dva preminula muškarca i čak 91 pozitivnu osobu, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Dva muškarca (1942. i 1961. godište), uslijed brojnih komorbiditeta, preminula su od COVIDA-19 u Općoj bolnici Virovitica. Time se broj žrtava korone virusa od početka epidemije na našem području popeo na 28.

U posljednja 24 sata, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, testirano je 150 osoba, a njih čak 91 je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2, što iznosi 60,6 posto pozitivnih osoba. Ukupno 51 osoba štićenika i djelatnika je pozitivno u jednoj ustanovi za starije i nemoćne osobe s područja Virovitičko-podravske županije. Ostalih 40 pozitivnih osoba, dolazi s područja sljedećih općina i gradova: Virovitica (21), Slatina (10), Orahovica (4), Suhopolje (2), Mikleuš (1), Pitomača (1), Špišić Bukovica (1).

Trenutno je hospitalizirano ukupno 45 pacijenata. Na bolničkom liječenju u OB Virovitica nalazi se ukupno 43 pozitivna pacijenata, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Dva se pacijenta nalaze u KBC Osijek, oboje na respiratoru. Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, korona virusom se zarazilo 1.691 osoba, a njih dvadeset i osmero je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Skip to content