Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. studenoga 2020.

Župan Igor Andrović: Bolnički kapaciteti se sve brže popunjavaju, imamo iznimno visok postotak zaraženih na broj testiranih koji se kreće od 30 do 40 posto

COVID kapaciteti u Općoj bolnici Virovitica s gotovo popunjeni, te je stoga, ravnatelj OB Virovitica, Dinko Blažević, donio odluku, po kojoj se Odjel za pulmologiju pretvara u COVID II. jedinicu, s novih 18 kreveta. No, hoće li to biti dostatno u budućnosti.

– Nažalost, podaci koji nam svakodnevno dolaze nisu dobri. Iako to za neke nisu veliki brojevi, imamo visok postotak zaraženih kod onih koji se testiraju, koji se konstantno kreće od 30 do 40 posto. Ako znamo da, a to su pokazale analize, oko 10 posto od njih, završi na bolničkom liječenju, tada ćemo brzo popuniti i nove kapacitete koji se otvaraju s COVID II. jedinicom. Oni koji imaju blage simptome, neće završiti u bolnici, no sve je više onih koji završavaju na kisiku. Apeliram na odgovornost svih stanovnika Virovitičko-podravske županije, kako bi se smanjilo širenje korona virusa, a posebno kako bi se smanjila opterećenost zdravstvenog i bolničkog sustava. Danas više nego ikad trebamo biti odgovorni, kako prema sebi, tako i prema drugima. Ako se budu popunili i novi bolnički kapaciteti, razmatramo već danas nove mogućnosti, otvoriti nove prostore u bolnici koji će služiti za COVID odjele. Županija će nabaviti i potrebnu opremu, za zdravstvenu skrb i njegu naših stanovnika oboljelih od COVIDA-19, ali prvo apeliramo na odgovornost i poštivanje epidemioloških mjera – kazao je župan Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

IMG_3801

Share Button
Skip to content