Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. studenoga 2020.

Novih 16 studenata potpisalo je ugovore o stipendijama: Virovitičko-podravska županija od 2002. godine do danas stipendirala je 331 studenta, a trenutno stipendiju od 800,00 kuna mjesečno prima njih 43

Novih 16-ero stipendista potpisalo je sa županom Igorom Androvićem ugovor o stipendijama koje daje Virovitičko-podravska županija u iznosu od 800,00 kuna u periodu od 12 mjeseci za akademsku 2020./2021. godinu. Trenutno, stipendiju prima njih 43. Za navedeno je Virovitičko-podravska županija u Proračunu izdvojila 451.200,00 kuna. Od 2002. godine do danas, Virovitičko-podravska županija je dodijelila 331 stipendiju.

– Virovitičko-podravska županija pokazuje koliko nam je obrazovanje važno. Županijske stipendije se isplaćuje tijekom cijele godine, ne deset, već svih 12 mjeseci. Smatram kako je to kvalitetnije rješenje za socijalni status studenta, jer znamo koliko im je svaka kuna važna. Studenti koji su danas potpisali ugovore o stipendijama, već sutra, čim završe fakultet, mogu naći posao na tržištu rada u Virovitičko-podravskoj županiji. Nadam se da će oni sve svoje obaveze izvršiti, znači da završe fakultet u roku, kako bi ih mi pratili tijekom cijelog školovanja, a naravno nakon završetka da se vrate ovdje u županiju i da nađu svoj posao gdje ćemo im mi, kao Županija, uvijek biti potpora – zaključio je župan Igor Andrović.

Stipendije je dobilo devetero studenata prve, te sedam studenata druge i viših godina studija. Najviše je stipendija koje imaju veze s medicinom (5). Na ovogodišnji Javni natječaj za dodjelu stipendije zaprimljen je 31 zahtjev. Uz uspjeh u školovanju, bodovao se: socijalni status, školovanje za deficitarna zanimanja i znanstveno-stručni i umjetnički rad studenta. Stipendije su dobili: Vanda Rajak (Virovitica), Nika Lovreković (Virovitica), Tihana Šutalo (Virovitica), Nina Pocrnić (Virovitica), Denis Ronik (Virovitica), Marija Smiljanec (Virovitica), Toni Biondić (Virovitica), Matea Boršić (Slatina), Denis Župan (Virovitica), Lorena Lončarević (Slatina), Eva Balković (Slatina), Petra Mandić (Virovitica), Marija Smiljanić (Virovitica), Hana Patkoš (Orahovica), Josip Som (Čačinci), Josip Šutalo (Virovitica). Što studiraju novi stipendisti, možete vidjeti OVDJE.

Inače, osim akademskih stipendija, Virovitičko-podravska županija izdvaja i po 500,00 kuna za 59 srednjoškolca koji pohađaju programe iz deficitarnih zanimanja. Uz župana Igora Androvića, potpisivanju Ugovora o stipendijama, između ostalih, nazočila je i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button
Skip to content