Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. studenoga 2020.

COVID-19 u VPŽ: Bolnički kapaciteti se sve brže pune, hospitalizirano je njih 41, bilježimo novih 39 zaraženih, najviše ih je s područja općine Pitomača

Među 102 analizirana, njih 39 je pozitivno na COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, a temeljem podataka Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ. Riječ je o analiziranima u srijedu 18. studenog, a rezultati za 19. studeni, tek se očekuju.

I nadalje je sve veći pritisak na bolničke kapacitete. U zadnja 24 sata, petero pacijenata je otpušteno s bolničkog liječenja u OB Virovitica, ali pritom je stiglo novih osam bolesnika s COVIDOM-19. Trenutno je u Općoj bolnici Virovitica 37 COVID-19 pacijenata, a njih četvero i nadalje je u KBC-u Osijek. Navedenih 39 novo zaraženih dolazi s područja sljedećih općina i gradova: Pitomača (11), Virovitica (8), Suhopolje (5), Slatina (4), Lukač (4), Čačinci (3), Gradina (1), Nova Bukovica (1), Špišić Bukovica (1), Mikleuš (1).

Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovorno ponašanje i poštivanje epidemioloških mjera. Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 1.218 osobe su se zarazile COVIDOM-19. Istodobno, dvadeset i jedna osoba je preminulo s područja VPŽ. (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija)

Share Button
Skip to content