Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. studenoga 2020.

U OŠ Vladimir Nazor u Novoj Bukovici organizirana je volonterska akcija „Operacija Park – moguća misija“

Članovi Školskog volonterskog kluba „Bukovačka dobra srca“ s voditeljem vjeroučiteljem Đorom Đorđevićem organizirali su lokalnu volontersku akciju pod nazivom “Operacija Park – moguća misija!”. Cilj ove velike akcije bio je uređivanje školskog parka OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica, kroz nekoliko aktivnosti: uređivanje staze u parku, skidanje stare ograde i sadnja živice, sadnja ukrasnog bilja i uređivanje okoliša, recikliranje starih klupa i izrada novih…

U ovu akciju uključili su se brojni volonteri i donatori iz naše lokalne zajednice: roditelji naših učenika, Nogometni klub Zrinski, Lovačka udruga Jelen, Krojački obrt DE-MA Marijane Dujak, Udruga žena „Bukovica u srcu“, Općina Nova Bukovica, uz sudjelovanje učenika volontera, djelatnika škole kao i bivših učenika škole.
Iz škole su na donacijama zahvalili tvrtki Radlovac d.d. iz Orahovice kao i Flori VTC d.o.o. Svatko je bio za nešto zadužen i posao se odlično odradio – uz puno volje i ideja naš je park zasjao novim sjajem.

Tako su nogometaši Zrinskog skinuli staru ogradu ispred škole. Tate iz Vijeća roditelja uz pomoćnike iz Slatine, poslagali su palete u nove klupe i stolove. Mame, učiteljice i učenici su bojali, uređivali stazu, kopali, grabljali, vozili i širili kamen. Tako je park postao još ljepša vanjska učionica. Odrasli volonteri reciklirali su stare klupe, a učenici su sve pograbljali i poravnali. Susjedi su pomogli s traktorom da se skinu stare grane školske lipe.

Za doručak su se pobrinule mame volonterke i učiteljice, a za ukusan ručak cijeloj vrijednoj ekipi pobrinuo se Željko Rabotski iz LU Jelen Nova Bukovica. Nakon puno mukotrpnog rada, park je izgledao ljepše i bolje nego ikada do sada. Od srca su zahvalili svima koju su se uključili u akciju jer lijepo je znati da još uvijek u našem užurbanom svijetu postoje ljudi koji su spremni odvojiti malo vremena i pomoći svojoj zajednici.

Ravnateljica škole, Lareta Žubrinić je svim sudionicima podijelila zahvalnice koje su izradili učenici Luka Lovrečić iz 3.r. i Miriam Brzica iz 1.r.,a  posebno je pohvalila učenike volontere: Davida Fuljeka iz 8.r., Matea Tandarića, Petra Kurtića, Mariju i Kristijana Škrničkog te Mihaela Mandića iz 7.razreda. Hanu Kribl iz 6. razreda, Carmen Bokorni, Leona Mandića i Daria Stojanovića iz 5.razreda!

Ova je volonterska akcija nastala u sklopu projekta “Vrline znanja – ulaganje u ljude i zajednice” na kojemu škola radi  od 2019. godine u  suradnji s Volonterskim centrom Osijek  D-Kolektiv i  Zakladom “Slagalica” iz Osijeka. (www.vpz.hr, http:os-vnazora-novabukovica.skole.hr)

Share Button
Skip to content