Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. listopada 2020.

Ponovno velike brojke: Od 106 testiranih uzoraka s područja Virovitičko-podravske županije, njih 27 je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2, dvanaest je hospitaliziranih

S područja Virovitičko-podravske županije, 27 je novo zaraženih osoba korona virusom. Od 106 uzoraka, među njima je bilo 27 pozitivnih i 79 negativnih na virus SARS-CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite VPŽ.

Od toga, četrnaest je ženskog, a trinaest muškog spola. Sedamnaest je srednje, petero je mlađe životne dobi, a četvero su djeca. Trećina novo inficiranih dolazi iz samoizolacije i kontakti su ranije zaraženih. Za ostale, izvor zaraze je epidemiološki nepoznat. U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano osam COVID-19 pacijenata. U odnosu ne jučer, troje ih je otpušteno na kućno liječenje, a jedan je novo hospitaliziran. Istodobno, u KBC-u Osijek su četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Dvoje ih je na respiratoru, a  dvoje ih je u Klinici za infektologiju. U samoizolaciji je 287 ljudi. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, na kućnom liječenju je trenutno 107 osoba. Oporavilo se 25-ero ljudi.

Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 394 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Istodobno, šest žena i četiri muškaraca, preminuli su s područja VPŽ. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija)

Share Button
Skip to content