Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. listopada 2020.

Ponovno iznad dvadeset: 24 osobe su novo zaražene korona virusom s područja Virovitičko-podravske županije

S područja Virovitičko-podravske županije, 24 je novo zaraženih osoba korona virusom. Od 81 uzoraka, 55 ih je bilo negativno, dva se još obrađuju, a 24 je pozitivno na virus SARS-CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite VPŽ. Od navedenog, njih 13 su žene, jedanaest je muškaraca. Osamnaest ih je srednje, tri su starije dobi i tri su djeteta. Osim dvoje hospitaliziranih, ostali imaju blage simptome bolesti. Petero novo inficiranih dolazi iz samoizolacije već ranije zaraženih kontakata. U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano deset COVID-19 pacijenata, s time da je troje pušteno na kućno liječenje, a troje su novi u odnosu na četvrtak.

Istodobno, u KBC-u Osijek su tri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Dvoje ih je na respiratoru, dok je jedna osoba u Klinici za infektologiju na kisiku. Na području VPŽ, 288 osoba je u samoizolaciji. Prema podacima dobivenim iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, trenutno se na području Virovitičko-podravske županije, 106 osoba se liječi u kući, a 16 ih se oporavilo.

Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 391 osoba se zarazila COVIDOM-19. Istodobno, šest žena i četiri muškaraca, preminuli su s područja VPŽ. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija)

Share Button
Skip to content