Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. listopada 2020.

Drugi najteži dan: Korona virusom je novo zaraženih 25, preminula jedna ženska osoba (1940. godište), 12-ero ljudi je hospitalizirano od kojih je dvoje na respiratoru

S područja Virovitičko-podravske županije, 25 je novo zaraženih osoba korona virusom.  Od 101 uzorka, njih 25 je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite VPŽ. Jedna ženska osoba (1940. godište), preminula je u Općoj bolnici Virovitica u kojoj je trenutno hospitalizirano devet COVID-19 pacijenata. Istodobno, u KBC-u Osijek su tri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Dvoje ih je na respiratoru, dok je jedna osoba na kisiku Klinike za infektologiju.
Od navedenih 25 novo inficiranih, četrnaest je ženskog, a jedanaest muškog spola. Šesnaest ih je srednje, troje je starije i mlađe dobi. Troje je djece. Svi su s blažim simptomima korona virusa. Većina ih dolazi iz samoizolacije, već ranije zaraženih kontakata, a dio je nastavak sa „svadbenih svečanosti“ . Na području Virovitičko-podravske županije, 262 osobe su u samoizolaciji. Prema podacima dobivenim iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, trenutno se na području Virovitičko-podravske županije, 94 osobe liječe u kući, a 13 osoba se oporavilo.

Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 349 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Preminulo je šest žena i četiri muškaraca. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button
Skip to content