Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. listopada 2020.

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Mikleuša na kojoj je obilježeno 25. godina prijateljstva s Gradom Donjom Stubicom

U povodu Dana općine i blagdana svete Terezije Avilske, u općinskoj vijećnici održana je svečana sjednica Općine Mikleuš. Sjednici su nazočili saborska zastupnica Vesna Bedeković, župan VPŽ Igor Andrović, njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, predsjednik županijske Skupštine Miran Janečić, gradonačelnik grada prijatelja općine Mikleuš, Donje Stubice Nikola Gospočić uz suradnike, načelnici županijskih općina Čađavica (Mirko Rončević), Sopje (Berislav Androš) i Crnac (Mato Damjan), kao i predstavnici općinskih udruga.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Kanski, a potom je o projektima i odrađenim aktivnostima govorio načelnik općine Milan Dundović:

– Ove godine smo primorani zbog situacije s koronavirusom dan općine proslaviti na jedan simboličan i skroman način, ali što je tu je, nadam se da je to tako posljednji put. U protekloj godini realizirali smo niz projekata, a kao prvi bih izdvojio uređenje komunalne infrastrukture u sklopu kojeg smo na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU prijavili projekt koji smo završili sanaciju ceste u Školskoj ulici u Mikleušu te izgradnju pješačke staze u Četekovcu gdje su radovi još u tijeku. Ukupna vrijednost ovog projekta 670 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo sufinanciralo 320 tisuća. U nizu projekata istaknuo bih još i kupnju građevinskog zemljišta u središtu Mikleuša koji je narušavao izgled našeg mjesta i ovim namjeravamo isti urediti i uljepšati. Nastavit ćemo ulagati u komunalnu infrastrukturu nizom projekata, potom uložiti u izradu širokopojasnog interneta, a ono što posebno želimo je konačno riješiti projekt odvodnje. Realizacija ovog projekta ide polako, ali vjerujem kako će i ovaj projekt, kao i svi naši do sada, biti uskoro riješen – rekao je između ostalog načelnik Dundović.

Gradonačelnik Donje Stubice, grada prijatelja općine Mikleuš Nikola Gospočić naglasio je kako se na ovoj sjednici slavi veliki jubilej, 25 godina  prijateljstva Donje Stubice i Mikleuša:

– Svi smo se nadali kako će ovaj naš ”srebrni pir” proslaviti na jedan veći, snažniji i svečaniji način, ali eto ova nesretna korona nas je u tome spriječila, ali evo nadam se kako ćemo iduće godine sve to uspjeti u jednoj normalnom i lijepom tonu.  Gledajući sve rezultate rada općine Mikleuš, ako uzmemo u obzir da je riječ o jednoj od najmanjih u Hrvatskoj, su doista fantastični i vrijedni svake pohvale i jedan sjajan primjer kako se može pomagati svojim mještanima da se poboljša način života u ovoj sredini. Naše prijateljstvo potpisanom poveljom traje 25 godina, ali trajalo je i puno prije nas i trajat će zasigurno još godinama poslije nas – rekao je Gospočić te u znak velikog jubileja prijateljstva poklonio Općini Mikleuš ”Srce prijateljstva” – licitarsko srce kao prepoznatljivost donjostubičkog kraja koji je specijalno za ovu prigodu izradila predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki.

Saborska zastupnica Vesna Bedeković u uvodu svog izlaganja pozdravila je nazočne i u ime kolege zastupnika Josipa Đakića:

– Vrijedan i naporan rad ove općine je jedan ogroman motiv svima nama da još više pomažemo radu kako ove, tako i svim našim županijskim općinama te zajedničkim snagama i sredstvima te sredstvima Županije i različitih fondova još jače činimo sve kako bi mještani imali dobar život i standard. Moram se zahvaliti načelniku Milanu Dundoviću na ogromnom trudu i angažmanu koji unatoč svojoj bolesti nije posustajao i bez obzira na sve što nas je u ovoj godini dočekalo, ova mala općina je pokazala hrabrost i s nama zastupnicima i županijom držala jedno zajedništvo koje je činilo i činit će život naših stanovnika boljim i sigurnijim – rekla je Vesna Bedeković.

Na kraju sjednice uručene su i općinske zahvalnice i Zlatna plaketa Općine Mikleuš koja je uručena županu Igoru Androviću. O tome više možete vidjeti OVDJE. (www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button
Skip to content