Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. listopada 2020.

Fotogalerija: Dječji vrtić u Čađavici je završen, u tijeku je asfaltiranje parkirališta i pristupa vrtiću

Svečanim polaganjem temeljnog kamena 6. svibnja prošle godine započeli su radovi na dječjem vrtiću u Čađavici. Vrijednost projekta iznosi oko 7 milijuna kuna, a radove je izvodila tvrtka Cestogradnja d.o.o. Slatina. Projekt izgradnje dječjeg vrtića izradila je Razvojna agencija VIDRA, a cjelokupna financijska sredstva za izgradnju povučena su iz sredstava Europske unije, odnosno Ministarstva poljoprivrede kroz mjeru ruralnog razvoja, uz punu potporu Virovitičko-podravske županije i Općine Čađavica. Najmlađi stanovnici općine Čađavica tako će dobiti suvremen vrtić u neposrednoj blizini Osnovne škole Davorin Trstenjak.

U četvrtak je započelo asfaltiranje parkirališta i pristupa vrtiću, a asfalt će dobiti i igralište Osnovne škole Davorin Trstenjak. Radove je obišao načelnik Općine Čađavica Mirko Rončevićem.

– Izvođač radova se potrudio oko izgradnje našeg vrtića. Vrtić je gotov i sada se radi na uređenju vanjskog dijela, odnosno rade se zadnji zahvati na dječjem igralištu i vrši se asfaltiranje parkirnih mjesta i pristupa vrtiću. Dio namještaja je već unutra, a ostatak će radnici danas sklopiti i postaviti, tako da će sve sutra biti spremno za tehnički pregled. Ako sutra prođemo na tehničkom pregledu, u što ne sumnjam, čekat ćemo petnaestak dana uporabnu dozvolu i po njenom dobivanju idemo u sve druge akte za početak rada vrtića, tako da bi vrtić trebao biti otvoren sredinom studenog. Osim asfaltiranja dijela uz vrtić, bit će asfaltirano i vanjsko igralište Osnovne škole – rekao je načelnik Rončević pri obilasku radova. Kada vrtić u Čađavici počne s radom u njega bi trebalo ići oko 50 mališana s područja općine Čađavica. (www.icv.hr, ADF; Fotografije Dragutin Fišli)

Share Button
Skip to content