Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. rujna 2020.

U listopadu kreće Stručni studij drvne tehnologije u Virovitici: Proveden drugi upisni rok, studij upisalo 27 kandidata

U petak je županijskoj vijećnici u Virovitici proveden drugi upisni rok za dislocirani Stručni studij drvne tehnologije Šumarskog fakulteta u Zagrebu, koji će se od 5. listopada održavati u Virovitici. Upute budućim studentima oko popune prijavnih obrazaca dao je prodekan Šumarskog fakulteta sveučilišta u Zagrebu Vjekoslav Živković koji nam je tom prigodom napomenuo da očekuju da bi ukupni broj upisanih kandidata bio njih 27.

– U ljetnom roku imali smo 9 kandidata, a u ovom jesenskom roku očekujemo još 18 kandidata za Stručni studij. S obzirom na situaciju s koronavirusom i dinamikom dislokacije studija u Viroviticu, držimo da je broj od 27 upisanih odličan rezultat. Podsjećam da smo u ožujku dobili dopuštenje da od ove godine upisujemo buduće studente u Virovitici, a i sami znamo da se odmah iza tog javila posebna situacija vezana uz koronu što je vjerujem dosta utjecalo na broj upisanih, tako da tim više smatram da možemo biti zadovoljni s ovim brojem studenata – rekao je Živković, dodajući da će se teorijska nastava izvoditi u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a praktična nastava dijelom u Panonskom drvnom centru u Virovitici, a dijelom u tvrtkama iz drvoprerađivačkog sektora.

– To će studentima omogućiti dosta praktičnog rada čime će znatno doprinijeti kvaliteti svog obrazovanja – napomenuo je prodekan Vjekoslav Živković. (www.icv.hr, Fotografija: Bruno Sokele)

Share Button
Skip to content