Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. rujna 2020.

Sljedeći tjedan u Općoj bolnici Virovitica otvorit će se Središnji izolacijski prostor za pozitivne na COVID-19 i one koji čekaju nalaz, u njemu će biti osam soba

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, uz predsjednicu Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica i pročelnicu Službe za poslove župana i opće poslove Jasnu Abramović, te ravnatelja ove ustanove, Dinka Blaževića, obišao je prostor u kojem će se nalaziti osam soba gdje će se od idućeg tjedna nalaziti Središnji izolacijski prostor za pozitivne na COVID-19, ali i oni koji će pritom čekati nalaz za virus SARS-CoV-2.

– Središnji izolacijski prostor smo dobili prenamjenom prostora koji je nekada korišten za potrebe intenzivne skrbi kirurških pacijenata. Prostori nove izolacije zadovoljavaju epidemiološke i/ili infektološke kriterije, odnosno imaju tzv. infektološki krug: zaposlenik pod punom zaštitnom opremom ulazi u sobu, uzima bris ili pruža njegu pacijentu te izlazi na balkon, gdje skida opremu i zrači se. Tu će biti osam izolacijskih soba namijenjenih onim pacijentima koji zahtijevaju bolničko liječenje, a testirani su i čekaju nalaz testiranja na SARS-CoV-2. Ovaj prostor smo osigurali uz postojeće kapacitete, no ako dođe do većeg broja oboljelih, uvijek možemo u vrlo kratkom roku druge prostore virovitičke bolnice prenamijeniti za potrebe izolacije, kao što smo činili i početkom pandemije COVID 19. U Središnjem izolacijskom prostoru radit će 12 medicinskih sestara i tehničara, koje će kontinuirano, kroz 24 sata, uz dežurnog liječnika, skrbiti za pacijente – naglasio je ravnatelj Dinko Blažević.

Župan Andrović je nakon obilaska prostora gdje će biti Središnji izolacijski prostor, kazao.

–    U ovu investiciju krenuli smo u rano ljeto, poštujući najave epidemiologa o drugom valu zaraze korona virusa. Danas, kada vidimo kako se povećava broj pozitivnih, pokazuje se kako je to bio dobar potez, jer njime brinemo za sigurnost i zdravlje naših stanovnika. Novi prostori u potpunosti zadovoljavaju sve epidemiološke i sigurnosne mjere.

Vrijednost investicije iznosi 300.000,00 kuna, a predstavlja ulaganje Opće bolnice Virovitica i Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button
Skip to content